Забава – Србија

Blic online Blic online RSS – Zabava

  Feed has no items.

  Feed has no items.
 • Kако нам је корона “вратила” славу
  on 20/01/2022 at 16:39

  Родила сам се и одрасла у крају у којем се није ишло у цркву, нису се славили верски празници, а деца нису крштавана. Додуше, то је важило готово искључиво за нас, Србе. Било је једноставно такво време и такве околности. Ипак, два датума су се у мојој породици увек обележавала. Покров – сеоска слава у селу у којем је рођена моја мама и Свети Јован – крсна слава њених родитеља.

 • Зашто волим снег
  on 11/01/2022 at 17:29

  Kо у ова два-три дана није објавио неку “снежну” фотографију или бар коментарисао то што је Србија поново под снегом, или има неког много важнијег посла или га друштвене мреже уопште не интересују! Сваки, иоле активан корисник мрежа наших насушних, укључио се у вечиту расправу – снег или сунце, зима или лето!

 • Дописница јавила дописницом да је говорница за говорницом вређала тренерку јер носи тренерку
  on 09/01/2022 at 19:56

  Жене воле да им презимена звуче „мушки” а занимања „женски”. Разлог? Можда им је намера…

 • Ако нисам добар човек, бићу много бољи носорог – о музици, људима и животињама 2021. године
  on 31/12/2021 at 17:02

  Ове године сам, сасвим случајно, открио бенд Визељ, иако постоји већ осам година, знатно краће у новом саставу са Јелисаветом Тодоров на бубњевима. То је, уз нови албум Нила Јанга објављеног пред крај године, сарадње Колорист оркестра и Хау Гелба из Џајант сенда, као и музике за документарац о природи који потписују Ник Кејв и Ворен Eлис, што се музике тиче, за једну годину сасвим довољно. Мислим на себе, да не буде забуне. И за крај најсимпатичнији бенд године – Walk the Еarth.

 • Како возимо, такви смо и људи
  on 29/12/2021 at 11:58

  У неком интервјуу сам прочитао да писац Срђан Ваљаревић воли да хода. Не познајем човека, читам његове књиге. Не улазећи у разлоге, то је можда једина ствар коју делимо, не знам. Ја се не крећем брзо, око шест километара на сат, кад озбиљно ходам. Не волим моменат у ком се згусне ваздух при великим брзинама, у граду. Зато, највероватније, често не разумем суграђане. У Београду се, макар било то и подстакнуто новогодишњом еуфоријом, аутомобили не возе, њима се људи тркају, са собом, временом, животима других људи, али, најчешће, туђим, ионако већ прилично, потрошеним живцима.