Забава – Србија

Blic online Blic online RSS – Zabava

 • Живео сам у згради са нашим Дирером, а упознао сам га тек после његове смрти
  on 18/01/2021 at 08:26

  Пола века је прошло од смрти Леонида Шејке, најособеније личности сликарске Медијале, и сликара кога сам, као сасвим мали дечак, на чудан начин упознао након његове смрти.

 • Помозите комшијама, не чекајте новинаре
  on 15/01/2021 at 05:06

  Случај је хтео да на крају 2020, необичне и на свој начин трагичне године, из медија сазнам за неколико судбина које би се могле исто тако оценити.

 • Не постоји једна слика града – свако има своју и свака је истина за себе
  on 14/01/2021 at 08:24

  Сећам се једног предавања на Коларцу посвећеног дистопији на филму и у литератури. Било је то време када су ове теме сврставане у жанр фантастике и када нико није размишљао да је тако нешто могуће у стварности. Баш те вечери разговарала сам са једним архитектом о томе како би било лепо да направимо серијал о граду кроз есеје о простору и човеку.

 • Какво друштво, таква и литература – 25 најутицајнијих књига за седам деценија
  on 11/01/2021 at 05:07

  “Мени су многи пребацивали да у својој књижевности нисам баш у најбољем савезу са садашњошћу и да се зато враћам у прошлост. Ја мислим да то није тачно. Питање је како ко схвата прошлост. За мене су будућност, садашњост и прошлост делови једног бескрајног времена у коме оно што ми зовемо прошлошћу зачас постане садашњост”, ово је новинару Љуби Јандрићу казао Иво Андрић.

 • Прескочите 2021, ако икако можете
  on 10/01/2021 at 15:33

  Ако бисмо једног дана нестали са Земље, нека будућа цивилизација реконструисала би нашу трагом отпадака, ствари које су изгубиле употребну вредност и отишле у recycle bin, али не онај у углу лаптопа, већ на више распоређених свуда по његовој површини јер, ђубрета је тако много.