Biznis

SVET

 • Najmanje prijava za pomoć nezaposlenima od početka pandemije u SAD
  by voadigital@voanews.com (Glas Amerike, Asošijeted pres) on 15/04/2021 at 15:31

  Broj američkih građana koji su se prijavili za pomoć nezaposlenima smanjen je protekle nedelje na 576.000, saopštio je američki Sekretarijat za rad.Sekretarijat za rad ukazao je da je broj prijava manji za 193.000 u odnosu na period pre dve nedelje kada se za pomoć registrovalo 769.000 građana. Tokom 2021. najviše ih je bilo početkom januara – 900.000.Agencija Asošijeted pres (AP) izvestila je da je prijavljenih 576.000 […]

 • Berni Mejdof, finansijer odgovoran za “prevaru veka”, preminuo u zatvoru
  by voadigital@voanews.com (Rojters) on 14/04/2021 at 14:29

  Finansijer Bernard Mejdof, osuđen za najveću piramidalnu šemu u istoriji, preminuo je u federalnom zatvoru, saopštio je Biro za zatvore. Imao je 82 godine. Mejdof je bolovao od hronične bubrežne insuficijencije i još nekoliko bolesti. Držan je u federalnom zatvoru u Batneru u Severnoj Karolini, pošto je u junu 2009. godine osuđen na 150 godina zatvora zbog finansijske prevare koja je procenjena na 64,8 milijardi dolara. Među […]

 • Japanski Nidek objavio plan izgradnje fabrike u Srbiji
  by voadigital@voanews.com (Rojters) on 09/04/2021 at 14:55

  Japanska korporacija Nidek saopštila je da će u narednih deset godina uložiti 1,83 milijarde dolara u izgradnju fabrike motora za električna vozila kao i proizvodnju kućnih aparata, u Srbiji.Nidek, koji je poznat i po izradi preciznih motora koji se koriste u hard drajvovima i pametnim telefonima, izgradiće proizvodni centar u Novom Sadu. Završetak izgradnje prve dve fabrike, u kojima će biti zaposleno 1.200 radnika, očekuje se […]

 • Bajden zadržava Trampov čvrst trgovinski pristup prema Kini
  by voadigital@voanews.com (Stiv Herman) on 08/04/2021 at 06:33

  Američka sekretarka za trgovinu Đina Raimondo obavezala se u sredu da će nastaviti agresivni trgovinski rat Trampove administracije sa Kinom, rekavši da će raditi “što agresivnije kako bi zaštitila američke radnike i preduzeća od nelojalne kineske prakse”.Govoreći tokom brifinga za štampu u Beloj kući, Raimondo je rekla da su tarife nametnute tokom predsednikovanja Donalda Trampa – a demokrate su ih u to vreme široko osudile […]

 • Sekretarka za energetiku: Bajden bi bio spreman da sprovede plan za infrastrukturu bez republikanaca
  by voadigital@voanews.com (Glas Amerike, Rojters) on 04/04/2021 at 14:00

  Predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden bio bi spreman da sprovede plan o ulaganju u infrastrukturu, čija je vrednost dve hiljade milijardi dolara, bez podrške republikanaca ukoliko ne bude postignut dogovor dve stranke, izjavila je Dženifer Grenholm – američka sekretarka za energetiku.“Bajden bi više voleo da njegov plan ima republikansku podršku, ali ako to ne uspe, verovatno bi podržao Granholm je rekao da bi Biden više […]

Србија

B92 biz Biz B92 – najnovije vesti iz sveta biznisa

 • Мали: Изашли смо у сусрет фриленсерима, али постоји црвена линија
  on 19/04/2021 at 15:11

  Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је Влада Србије изашла у сусрет већини захтева фриленсера, посебно узимајући у обзир социјалну категорију, али да постоји “црвена линија” коју не могу прећи.

 • Јунеће месо из Србије на кинеској трпези и у најтежим тренуцима пандемије
  on 19/04/2021 at 10:25

  Ребалансом буџета, који је достављен Скупштини на усвајање, предвиђено је да се давања за пољопривреду повећају за 4,9 милијарди динара, тако да ће ресорно министарство ове године на располагању имати готово 42 милијарде, изјавио је министар Бранислав Недимовић. Приликом посете крагујевачким селима најавио је да ће део прошлогодишњих субвениција сточарима за набавку механизације бити исплаћен у наредних 15 дана. Каже и да ће порасти цена свињског и јагњећег меса.

 • Потписан трговински споразум између Србије и Уједињеног Краљевства
  on 19/04/2021 at 10:09

  Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и амбасадорка Уједињеног Краљевства у Београду Шан Мaклеод, потписалe су 16. априла Споразум о партнерству, трговини и сарадњи између Републике Србије и Уједињеног Краљевства, саопштено је из Министарства.

 • Да ли и под којим условима странци могу куповати некретнине у Србији
  on 19/04/2021 at 04:11

  Све више странаца се одлучује да купи некретнину у Србији. Банкари чак дају стамбене кредите за нерезиденте, али са нешто вишим каматама него за држављане Србије.

 • Расте потражња за нафтом, чека ли нас драстично поскупљење горива
  on 18/04/2021 at 12:04

  Прошлу седмицу обележиле су процене да ће до краја године заправо доћи до озбиљног раста у потрошњи сирове нафте. Томислав Мићовић, генерални секретар Удружења нафтних компанија Србије сматра да то нису промене као када је цена сирове нафте за неколико месеци била повећана око 88 одсто. Такве промене, истакао је Мићовић, сигурно ниду пред нама.

 • Политика једног детета могла би Кину скупо да кошта
  on 18/04/2021 at 11:43

  Кина мора потпуно да укине политику контроле рађања како би повећала своју радну снагу у наредним деценијама и остала економски конкурентна у односу на земље попут САД, наводи се у новом извештају кинеске Централне банке.

 • Смањена потражња – у рибњацима страхују шта ће са вишком рибе на крају поста
  on 18/04/2021 at 07:08

  Готово сви слатководни рибњаци у Србији имају вишак рибе, јер су изостала окупљања на славама, не раде ресторани и смањена је продаја током поста. У рибњаку “Сутјеска” у Банату у зимовницима имају око 200 тона шарана, па је сада највећи проблем где чувати рибу у наредном периоду.

 • Како је општина Крупањ постала шампион предузетништва
  on 18/04/2021 at 07:03

  Док је за многе почетак епидемије значио крај радног односа и гашење бизниса, Општина Крупањ истакла се привредном активношћу и отварањем нових радних места. За шампиона предузетништва проглашена је у такмичењу које организују НАЛЕД и Влада Србије.

 • Све траженије приватне робне марке, од брендираних производа јефтиније и до 30 одсто
  on 17/04/2021 at 15:48

  Производи приватне или трговачке робне марке последњих година све више освајају полице трговаца у Србији. Они су и до 30 јефтинији од великих брендова, задовољавајућег су квалитета, а произвођачи их праве под именом бренда и за потребе великих трговинских ланаца. Оваквим производима и у Србији потрошачи указују све више поверења.

 • Миланка и Дејан за дан окалеме и до 1.500 садница бостана
  on 17/04/2021 at 11:21

  Породица Миљковић из Осипаонице код Смедерева, већ двадесет пет година успешно се бави калемљењем бостана. Потражња је велика, а за два месеца, Миланка и Дејан, продају и до 15.000 садница калемљених бостана.

 • АПР: Услуге бонитета са 2020. доступне од 26. априла
  on 19/04/2021 at 14:51

  Услуге бонитета са подацима из редовних годишњих финансијских извештаја за 2020. годину биће доступне заинтересованим корисницима од 26. априла, саопштила је данас Агенција за привредне регистре (АПР). Извештаји о бонитету за привредна друштва, установе и предузетнике, као и скоринг привредних друштава са укљученим подаци из редовних годишњих извештаја за прошлу годину даваће се само за оне обвезнике за које су ти извештаји достављени, односно који су као потпуни и рачунски тачни јавно објављени на интернет страници Агенције.

 • Висок проценат полена у Српском багремовом меду
  on 19/04/2021 at 14:41

  Погон Наш мед из Раче је на Италијанско тржиште извезао 84 тоне багремовог меда, а анализе показују да је мед високог квалитета и да има висок проценат полена. Откупљена су четири шлепера багремовог меда, а наредних дана ћемо платити и преузети и пети. Анализе су биле перфектне по свим параметрима, а посебно смо задовољни високим процентом полена, каже за Танјуг Председник Савеза пчеларских организација Родољуб Живановић.

 • Петровић: Додатно задуживање 2 милијарде евра – пола оправдано
  on 19/04/2021 at 13:04

  Председник Фискалног савета Павле Петровић изјавио је данас, на скупштинском Одбору за финансије, да предлог ребаланса буџета за ублажавање последица кризе предвиђа веће трошкове државе за више од две милијарде евра, које се могу обезбедити само задуживањем, као и да ће тако дефицит износити око 3,5 милијарде евра или око седам одсто БДП-а.

 • Мали:Ребаланс за наставак борбе против короне и раст привреде
  on 19/04/2021 at 12:53

  Ребаланс буџета за 2021. годину спроводи се како би држава наставила борбу против пандемије изазване вирусом корона, подстакла привредни раст и умањила негативне последице кризе по грађане и привреду, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали. Говорећи на седници Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Мали је рекао да ће се ове и наредне недеље пред посланицима наћи 12 законских решења из области Министарства финансија, а да је један од њих Ребаланс буџета.

 • Јерменија ратификовала Споразум ЕАЕУ са Србијом
  on 19/04/2021 at 12:53

  Јерменски парламент ратификовао је данас споразум о слободној трговини између Евроазијске економске уније (ЕАЕУ) и Србије.

 • ПКС: Споразум враћа услове на период кад је Велика Британија била у ЕУ
  on 19/04/2021 at 12:32

  Циљеви новог трговинског споразума Србије са Великом Британијом су очување веза успостављених у оквиру Споразума о стабилизацији и придруживању ЕУ са Србијом, успостављање зоне слободне трговине, очување преференцијалних услова у трговини и обезбеђивање основе за даљу трговинску либерализацију, наводи се у информацији Привредне коморе Србије (ПКС).

 • ПКС сутра организује Дан отворених врата за предузетнике
  on 19/04/2021 at 12:16

  Сектор предузетништва Привредне коморе Србије (ПКС) сутра организује онлајн догађај Дан отворених врата за предузетнике, у циљу информисања предузетника о доступним изворима финансирања и програмима који су расписани за ову годину.

 • Комесаријат за избеглице купио Мотел Врање
  on 19/04/2021 at 11:07

  Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије постаће за 74 милиона динара власник непокретне имовине стечајног дужника фирме за угоститељство “Врање”, објавила је данас Агенција за лиценцирање стечајних управника.

 • Стојановић: Србија има квалитетно гориво, накнаде добре и нужне
  on 19/04/2021 at 11:04

  Помоћник министрке енергетике задужен за нафту и гас Саша Стојановић изјавио је данас да накнаде које улазе у цену нафтних деривата имају своје добре стране и да су нужне и истакао да Србија захваљујући томе има веома квалитетно гориво и подстиче енергетску ефикасност.

 • ЕПС зарадио 74 милиона евра од извоза струје
  on 19/04/2021 at 10:25

  Електропривреда Србије надмашила је постављене циљеве упркос отежаним условима пословања због пандемије и само од продаје струје на слободном тржишту од почетка 2021. године имала је зараду од око 74 милиона евра.

Novinska agencija Beta daily news from the Beta scripting world

 • Saradnja komora Srbije i Kosova i regionalne inicijative (VIDEO)
  by SOK on 19/04/2021 at 12:55

  Privredne komore u regionu dobro saradjuju i nastoje da uklone barijere u razmani roba i usluga, ocenili su direktor u Privrednoj komori Srbije Mihailo Vesović i predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići.Oni su u razgovoru za agenciju Beta ukazali da su važne inicijative o regionalnoj saradnji čiji je cilj podizanje konkurentosti svih ekonomija Zapadnog Balkana, privlačenje investitora na ta tržišta i zajednički projekti.”Odnos […]

 • Turističke agencije najavljuju objavljivanje cenovnika, čeka se uputstvo za broj putnika u …
  by GOT on 19/04/2021 at 12:05

  Turističke agencije najavljuju početak prodaje aranžmana za letovanje u Grčkoj od sledeće nedelje, jer zbog pandemije korona virusa još ima nedoumica oko broja putnika u autobusu, a i problema zbog visoke cene PCR testa, rekli su danas ti turistički radnici.Izvršni direktor turističke agencije “Kompas” u Novom Sadu Boris Eremić rekao je za Betu da se još čeka protokol o uslovima putovanja, ali za sada se zna da “nema šopinga i […]

 • Petrović: Rebalansom budžeta Srbije neopravdano povećani troškovi
  by SOK on 19/04/2021 at 11:45

  Fiskalni savet je procenio da su predlogom rebalansa ovogodišnjeg budžeta neopravdano povećani troškovi koji će deficit u državnoj kasi uvećati sa ranije planiranih tri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) na oko sedam odsto, rekao je danas predsednik Saveta Pavle Petrović.”Rashodi budžeta su rebalansom budžeta dodatno uvećani za dve milijarde evra, od čega su opravdani troškovi milijardu evra”, rekao je Petrović na sednici Odbora […]

 • Novak Djoković brend ambasador austrijske Rajfajzen banke
  by VUK on 19/04/2021 at 08:05

  Najbolji teniser sveta Novak Djoković i Rajfajzen internacional banka (Raiffeisen Bank International – RBI) sa sedištem u Beču danas su objavili početak saradnje.Djoković, koji je na poziciji broj jedan u tenisu u rekordnom periodu od 316 nedelja, biće brend ambasador RBI i njenih ogranaka u srednjoj i istočnoj Evropi.Rajafajzen banka je u saopštenju navela da će takodje podržati nedavno otvorenu Tenisku akademiju Novaka Djokovića u […]

 • Uvoznici vozila: Polovnjaci skuplji zbog carine
  by ZZE on 17/04/2021 at 08:50

  Polovni automobili poskupljuju jer se naplaćuje realnija carina na uvoz u Srbiju, rekao je danas predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Milan Belin.”Od pre 15-20 dana na carini se primenjuje katalog o vrednostima polovnih automobila Auto-moto saveza umesto da se carine po navedenim vrednostima u ‘ulaznim’ fakturama u kojima su prodavci odredjivali vrednost, a ona je bila niža od stvarne”, rekao je Belin za Betu.Dodao je da je […]

 • Zidjinu dva miliona evra državne kovid pomoći
  by ZZE on 17/04/2021 at 07:30

  Kompanija “Zidjin koper” (Serbia Zijin Copper) iskoristila je mogućnost koju je država neselektivno dala za pomoć privredi usled pandemije korona virusa, iako je u prethodne dve godine zabeležila rekordne rezultate u proizvodnji bakra i zlata.Od preuzimanja RTB-a Bor, kineska kompanija “Zidjin” zaposlila je 500 novih radnika i najavila ulaganje u ovogodišnje projekte i proizvodnju 408 miliona dolaraZaposleni u Zidjinu imaju prosečnu platu […]

 • Krkobabić: Neophodna korekcija švajcarske formule za uskladjivanje penzija
  by SVJ on 16/04/2021 at 15:35

  Predsednik Partije Ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić rekao je danas da se zalaže za korekciju “švajcarske formule” za uskladjivanje rasta penzija koja se trenutno primenjuje.On je, gostujući danas na TV Prva, rekao da do dogovora može da dodaje u sveobuhvatnoj temeljnoj javnoj raspravi koja treba da prethodi izmenama i dopunama Zakona o PIO. “U toj javnoj raspravi treba da učestvuju renomirani politički faktori, […]

 • Hajneken, prva pivara koja se obavezuje da ostvari nultu emisiju ugljen-dioksida do 2040. godine
  by SVJ on 16/04/2021 at 15:15

  Kompanija Hajneken, koja se bavi proizvodnjom piva saopštila je danas da se obavezala da ostvari nultu emisiju ugljen-dioksida u proizvodnji do 2030. godine, a u celokupnom lancu vrednosti do 2040. godine. “Kompanija Hajneken, saradjući sa dobavljačima ima za cilj da do 2030. godine, smanji emisiju štetnih gasova za 30 odsto u čitavom lancu vrednosti, a u odnosu na dostignute rezultate u 2018. godini, kao i da do 2040. godine postane prva […]

Franchising.rs Franchising.rs – franšiza, preduzetništvo

 • Umrežavanje Evrope
  by Igor Bogojević on 18/04/2021 at 23:00

  Poljska škola programiranja za odrasle Coders Lab otvorena je u dve nove evropske zemlje, a na snazi su i nove povoljnosti za potencijalne partnere iz regije.

 • Franšiza za svet modernih berberina
  by Nataša Bogojević on 15/04/2021 at 23:00

  Tržište brijačnica konstantno raste, a oni koji žele da pokrenu biznis u ovoj oblasti sada mogu da razmisle i o uzimanju franšize. Barbershop Mr. Razor iz Zadra pruža priliku preduzetnim ljudima širom regiona.

 • Ukusi mora u franšizi
  by Nataša Bogojević on 13/04/2021 at 23:00

  Spojili su ljubav prema ribi, moru i gastronomiji i pokrenuli ulični riblji bar Tunaholic. Ovaj gastro kutak, osmišljen do najsitnijih detalja, brzo je razvio i ponudio franšizu. Koje uslove treba da ispune potencijalni franšizni partneri Tunaholic-a?

 • CHIPAS stiže u Visoko
  by Nataša Bogojević on 08/04/2021 at 23:00

  Prva franšizna jedinica u Bosni i Hercegovini sarajevskog restorana CHIPAS otvara se u Visokom.

BIZlife Poslovni magazin

 • Palma o OPTUŽBAMA Marinike Tepić: Najgnusnije laži, pripremite prugasto odelo
  by BIZLife on 19/04/2021 at 14:44

  Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma odgovorio je na optužbe potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić da je on organizovao žurke u Jagodini na kojima su dovođene maloletne devojčice iz Beograda rekavši da su to „najgnusnije laži koje je ikada čuo“. „Tužilaštvo ne mora da troši papir za pozive, sam ću sutra otići Članak Palma o OPTUŽBAMA Marinike Tepić: Najgnusnije laži, pripremite prugasto odelo se pojavljuje prvo na BIZlife.

 • Otkriven SPOMENIK despotu Stefanu, građani ŠOKIRANI izgledom (FOTO)
  by BIZLife on 19/04/2021 at 13:28

  Spomenik despotu Stefanu Lazareviću, drugi u Beogradu, svečano je otkriven na skveru između ulica Gundulićev venac, Drinčićeve, Palmotićeve i Bulevara despota Stefana u okviru manifestacije „Dani Beograda”. Spomenik su otkrili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović. Za razliku od Članak Otkriven SPOMENIK despotu Stefanu, građani ŠOKIRANI izgledom (FOTO) se pojavljuje prvo na BIZlife.

 • Opet SKOK broja novozaraženih, preminulo 35 osoba
  by BIZLife on 19/04/2021 at 13:08

  U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica koronavirusa preminulo 35 osoba, dok je registrovano 2.604 nova slučaja zaraze virusom COVID-19. U Srbiji je do 15 časova 19. aprila 2021. godine registrovano ukupno 664.972 potvrđena slučaja COVID-19. Od poslednjeg izveštaja testirano je 12.482 uzorka, od kojih je 2.604 pozitivno. U poslednja 24 časa od Članak Opet SKOK broja novozaraženih, preminulo 35 osoba se pojavljuje prvo na BIZlife.

 • Novi brend Heinner dostupan u WinWin-u
  by BIZLife on 19/04/2021 at 12:52

  Uređenje domaćinstva nije lako i jednostavno. Kupci pred sobom imaju težak zadatak da među brojnim uređajima koji se nalaze na tržištu, pronađu savršen spoj u jednom proizvodu, u skladu sa potrebama i navikama, koji istovremeno odgovara budžetu kojim raspolažu. Osim komfora koji pruža, kvaliteta i efikasnosti uređaja, veoma važan faktor prilikom odabira predstavlja dizajn. Sjajne Članak Novi brend Heinner dostupan u WinWin-u se pojavljuje prvo na BIZlife.

 • Duplirano interesovanje: CG druga NAJTRAŽENIJA destinacija u Rusiji
  by BIZLife on 19/04/2021 at 12:34

  Nakon vesti o obustavi letova sa Turskom i Tanzanijom, Rusi su usmerili svoju pažnju na druga potencijalna mesta za odmor. Stručnjaci su analizirali upite putnika za pretraživanje i otkrili da je Crna Gora druga najtraženija destinacija u Rusiji, prenosi Pobjeda. U poređenju sa prethodnom nedeljom, broj upita za pretragu karata za Izrael značajno se povećao Članak Duplirano interesovanje: CG druga NAJTRAŽENIJA destinacija u Rusiji se pojavljuje prvo na BIZlife.

 • Brnabić razgovarala sa mamama: Premijerka obećala da će razmotriti zahteve
  by BIZLife on 19/04/2021 at 11:47

  Predstavnice Udruženja Centar za mame, Bebac.com, Srbija u pokretu i Roditelj razgovarale su danas sa premijerkom Anom Brnabić i predstavnicima Ministarstva za rad o zahtevima koje su ranije iznele, a odnose se na to da izmenjeni Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom bude pravedniji za zene koje rade i planiraju potomstvo. Ta četiri udruženja, Članak Brnabić razgovarala sa mamama: Premijerka obećala da će razmotriti zahteve se pojavljuje prvo na BIZlife.

 • Calvin Klein se ove sezone vraća osnovama
  by BIZLife on 19/04/2021 at 11:20

  Calvin Klein ovog proleća slavi autentičnost i izražajnost kroz intimne vizuale, dijalog i govor tela. Nova kampanja pod nazivom “Blank Canvas” odaje počast klasičnim komadima čuvenog američkog brenda. Bele majice, denim siluete i kultni donji veš sa istaknutim logotipom nude neograničenu mogućnost za samoizražavanje, poput praznog slikarskog platna koje poziva na iskazivanje sopstvenog stila. Iza Članak Calvin Klein se ove sezone vraća osnovama se pojavljuje prvo na BIZlife.

 • “Osmo svetsko čudo” i to u Beogradu – ASFALTIRANO DRVEĆE (FOTO/VIDEO)
  by BIZLife on 19/04/2021 at 11:06

  Jedan od stanovnika beogradskog naselja Miljakovac, Jovan Simić, ukazao je na nesvakidašnji problem koji ovo naselje ima. Kako je rekao u videu koji je postavio na svom Instagram profilu, u pitanju je “osmo svetsko čudo”, odnosno zabetonirano drveće. Ovaj mali “ekocid” na društvenim mrežama tokom vikenda izazvao je brojne reakcije, a “video reportažu” koju je Članak “Osmo svetsko čudo” i to u Beogradu – ASFALTIRANO DRVEĆE (FOTO/VIDEO) se pojavljuje prvo na BIZlife.

 • Peti rođendan FRESH CORNER koncepta MOL Serbia
  by BIZLife on 19/04/2021 at 11:01

  Peti rođendan Fresh Corner koncepta u Srbiji, kompanija MOL Serbia proslavlja sa 25 Fresh Cornera u mreži i za tu priliku je pripremila 70.000 poklona za svoje kupce. Prvi Fresh Corner u Srbiji otvoren je pre pet godina na servisnoj stanici Horgoš, a danas je to prepoznatljiv koncept za sve koji žele da naprave pauzu Članak Peti rođendan FRESH CORNER koncepta MOL Serbia se pojavljuje prvo na BIZlife.

 • Fudbalski cunami: Najbogatiji prave SUPERLIGU, koja banka je glavni igrač” iz senke?
  by BIZLife on 19/04/2021 at 10:01

  Svi svetski i domaći mediji bruje o vesti da je dvanaest najbogatijih fudbalskih klubova Evrope donelo odluku da formiraju takmičenje pod nazivom Superliga. Klubovi osnivači, ukupno njih 12 su Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted, Real Madrid i Totenhem. Formiranje evropske Superlige veliki je udarac za Ligu šampiona. Članak Fudbalski cunami: Najbogatiji prave SUPERLIGU, koja banka je glavni igrač” iz senke? se pojavljuje prvo na BIZlife.

Portal o ekonomiji Informacije iz sveta poslovanja

 • Letovanje u Kemeru
  by Urednik on 19/04/2021 at 08:14

  Na oko 40 kilometara udaljenosti od čuvene Antalije se nalazi letovalište Kemer. Kako navode zvanični podaci, ovo letovalište smešteno u Antalijskom zalivu ima obalu dužu od 50 kilometara. U pitanju je drevni grčki grad, koji je ranije nosio naziv Diros. Oko 36.000 stanovnika danas živi u Kemeru i njegovoj okolini, a celokupna oblast se prostire The post Letovanje u Kemeru first appeared on Portal o ekonomiji.

 • Najpovoljniji kredit za adaptaciju stana ili kuće
  by Sale Soko on 16/04/2021 at 07:24

  Želite da preuredite deo stana ili ceo stan ali vas trenutni novac na računu u tome ograničava? Imate novac za takvu investiciju ali sa trenutnim nesigurnim vremenima ne želite odjednom da izdvojite tako veliku sumu? Odlučili ste se za renovaciju ali tražite najpovoljniji i najsigurniji kredit za tako neki poduhvat? Ovo su samo neka od The post Najpovoljniji kredit za adaptaciju stana ili kuće first appeared on Portal o ekonomiji.

 • Da li ste pronašli kvalitene trake za trakaste transportere?
  by Sale Soko on 16/04/2021 at 06:10

  Trakasti transporteri su veoma rasprostranjene mašine neprekidnog transporta. koji se koriste od privrede do poljoprivrede. Oni mogu transportovati rasipne materijale i komadaste terete po horizontalnoj i po kosoj površini ( pod uglom od 10° do 28°). Veoma velika primena trakastih transportera omogućena je nizom njihovih eksploatacionih prednosti: jednostavna konstrukcija veliki kapacitet velikih duzina transporta materijala, The post Da li ste pronašli kvalitene trake za trakaste transportere? first appeared on Portal o ekonomiji.

 • Nekoliko interesantnih stvari o razvodu
  by Urednik on 09/04/2021 at 09:08

  Ako posmatramo statističke podatke, primetićemo trend porasta stope razvoda, naročito zadnjih nekoliko godina u nazad. Veći deo ove statistike čine upravo mladi bračni parovi, i to oni čiji brak traje veoma kratko – do pet godina ili kraće. Poznato je da su se vremena promenila kad je trajnost brakova u pitanju. Danas se mladi teže The post Nekoliko interesantnih stvari o razvodu first appeared on Portal o ekonomiji.

 • Smanjite račun za struju uz par jednostavnih trikova
  by Urednik on 09/04/2021 at 07:41

  Visina računa za struju je boljka svakog građanina naše zemlje, pogotovo kada je reč o grejnoj sezoni. Svaki dom, pojedinac ili porodica imaju određenu potrošnju električne energije koju neretko mogu i predvideti, ali nekada se dese i iznenađenja Recimo da živite u stanu od 60 kvadrata. U takvom stanu najverovatnije imate frižider, šporet, mašinu za The post Smanjite račun za struju uz par jednostavnih trikova first appeared on Portal o ekonomiji.

 • Kako da se nikada brže i lakše pripremite za predstojeći septembar?
  by Urednik on 05/04/2021 at 07:12

  Iz ugla roditelja, septembar može biti od onih “stresnijih meseci” s obzirom da tada počinje nova školska godina. Mnoga deca iz predškolskih tada već prelaze u školske klupe, dok stariji školarci kreću u više razrede. Usled novog nastavnog gradiva, dobijanja novih predmeta pa samim tim i novih obaveza, nekoj deci prosto teško padne sam polazak The post Kako da se nikada brže i lakše pripremite za predstojeći septembar? first appeared on Portal o ekonomiji.

 • Ulje divljeg origana – lekovito kako za unutrašnju tako i za spoljnu upotrebu
  by Urednik on 02/04/2021 at 12:52

  Upotreba origana je danas veoma široka. Može se koristiti kao dodatak ishrani (začin), ali i u medicinske svrhe (kao preventiva u borbi protiv mnogih bolesti). Nekima je prva i jedina asocijacija na origano upravo mirisni začin za pice i ostala mediteranska jela. U ovom slučaju radi se o tzv. pitomom origanu koji se uzgaja na The post Ulje divljeg origana – lekovito kako za unutrašnju tako i za spoljnu upotrebu first appeared on Portal o ekonomiji.

 • Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet
  by Urednik on 31/03/2021 at 17:20

  Popločavanje puta u premium segment i podizanje svesti o brendu u narednoj deceniji 30. mart, 2021. Beograd, SRBIJA – Globalni tehnološki lider Xiaomi najavio je danas novi osveženi korporativni vizuelni identitet, stapajući organsku filozofiju sa konceptom dizajna “Alive”. Cilj novog brendiranja je da dodatno ojača Xiaomi uporište na premium tržištu, podižući svest o brendu kod The post Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet first appeared on Portal o ekonomiji.

 • Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila
  by Urednik on 31/03/2021 at 17:03

  10 milijardi američkih dolara će biti investirano u pametna električna vozila u periodu od narednih 10 godina Beograd, 30.3.2021 — Xiaomi Corporation („Xiaomi“ ili „Group“) započinje svoje poslovanje u segmentu pametnih električnih vozila zvaničnim obaveštenjem Hong Kong Exchange and Clearance (HKEX). Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor Xiaomija, izjavio je u martu 2021. godine The post Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila first appeared on Portal o ekonomiji.

 • Xiaomi predstavio Mi MIX FOLD, prvi sklopivi pametni telefon
  by Urednik on 31/03/2021 at 16:45

  Mi MIX FOLD predstavlja novu prekretnicu u industriji pametnih telefona Beograd, 30.3.2021.  – Xiaomi je zvanično predstavio svoj prvi sklopivi pametni telefon Mi MIX FOLD. Opremljen velikim fleksibilnim unutrašnjim ekranom od 8,01 “WQHD + rezolucije i spoljnim ekranom od 6,52”, ovaj inovativni novi uređaj dolazi sa najvećim sklopivim ekranom u segmentu pametnih telefona. Uređaj nije The post Xiaomi predstavio Mi MIX FOLD, prvi sklopivi pametni telefon first appeared on Portal o ekonomiji.

  Feed has no items.
 • Koji su pasoši najvredniji?
  by bifadmin on 19/04/2021 at 10:56

  Srpski pasoš je 36. najvredniji na svetu, pa je od država iz regiona na trećem mestu, iza slovenačkog (11. na svetu) i hrvatskog (16). Srpski pasoš ima mogućnost ulaska u… Чланак Koji su pasoši najvredniji? се појављује прво на Biznis i Finansije.

 • Marera Properties kupila Zemun park
  by bifadmin on 19/04/2021 at 09:56

  Marera Properties novi je vlasnik Zemun parka, prvog retail parka u Beogradu, koji se prostire na preko 15.000m2 maloprodajnog prostora. Strateško opredeljenje kompanije da svoj maloprodajni portfolio razvija kroz visokokvalitetne… Чланак Marera Properties kupila Zemun park се појављује прво на Biznis i Finansije.

 • Peti rođendan Fresh Corner koncepta u MOL Serbia
  by bifadmin on 19/04/2021 at 09:42

  Peti rođendan Fresh Corner koncepta u Srbiji, kompanija MOL Serbia proslavlja sa 25 Fresh Cornera u mreži i za tu priliku je pripremila 70.000 poklona za svoje kupce. Prvi Fresh… Чланак Peti rođendan Fresh Corner koncepta u MOL Serbia се појављује прво на Biznis i Finansije.

 • Paušalci vole da sami izračunaju porez
  by bifadmin on 19/04/2021 at 08:45

  Preduzetnici paušalci i oni koji tek razmišljaju da pokrenu biznis, čak 166.500 puta su tokom prošle godine koristili indikativni kalkulator na portalu jpd.rs kako bi izračunali porez za naredne četiri… Чланак Paušalci vole da sami izračunaju porez се појављује прво на Biznis i Finansije.

 • Apsurd američkog tržišta Kovid briseva: Cela Amerika zavisi od dva rođaka koja se mrze
  by bifadmin on 19/04/2021 at 07:45

  Preduzeće „Puritan Medical Products“, specijalizovano za proizvodnju različitih vrsta briseva, pretvorilo je američki san u parodiju. Pandemija je donela životnu priliku ovoj maloj porodičnoj firmi iz Mejna, koja sada dominira… Чланак Apsurd američkog tržišta Kovid briseva: Cela Amerika zavisi od dva rođaka koja se mrze се појављује прво на Biznis i Finansije.

 • Lean alat Poka Yoke: bez greške!
  by bifadmin on 19/04/2021 at 07:23

  Aktuelna pandemija umnogome je promenila tradicionalnu percepciju poslovanja i veliki broj kompanija širom sveta naterala je da ozbiljno pristupe optimizaciji poslovnih i proizvodnih procesa. Iz domaće kompanije Tecor Consulting stalno… Чланак Lean alat Poka Yoke: bez greške! се појављује прво на Biznis i Finansije.

 • Zaposleni iznose podatke bez kontrole poslodavaca
  by bifadmin on 19/04/2021 at 07:19

  71% zaposlenih širom sveta priznaje da deli osetljive i podatke kritične za poslovanje preko servisa za instant poruke i alata za poslovnu saradnju, pokazuje novo Veritasovo istraživanje. Organizacije rizikuju saobraznost… Чланак Zaposleni iznose podatke bez kontrole poslodavaca се појављује прво на Biznis i Finansije.

 • Nostalgija kao uspešna marketinška strategija
  by bifadmin on 19/04/2021 at 06:45

  Marketinška strategija koja se zasniva na nostalgiji za dobrim prošlim vremenima pokazala se kao veoma uspešna tokom velikih kriza. Zato bismo u 2021. godini mogli gledati još više reklama koje… Чланак Nostalgija kao uspešna marketinška strategija се појављује прво на Biznis i Finansije.

Gradjevinarstvo.rs – VESTI Najnovije vesti iz sveta gradjevinarstva

 • Do kraja godine u Beogradu kreću sa realizacijom tri velika infrastrukturna projekta
  by Beoinfo on 19/04/2021 at 00:00

  Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da se u Beogradu završava niz značajnih infrastrukturnih projekata i najavio do kraja godine početak izgradnje metroa, novom savskog mosta i Linijskog parka. On je podsetio da se završavaju radovi u Skadarskoj ulici, takođe i radovi na Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici – kao deo unutrašnje magistralne tangente, ali i radovi na spoljnoj obilaznici

 • Merači toplotne energije za svaki radijator u stanu
  by Slađana Vukašinović Blic on 19/04/2021 at 00:00

  Da bi se povećala energetska efikasnost u Srbiji, predloženim zakonskim rešenjima u ovoj oblasti, predviđeno je da će investitori prilikom izgradnje novih zgrada imati obavezu da ugrade merač toplotne energije za svaki stan, odnosno radijator, a ako se ogluše o ovu normu platiće kaznu i do 800.000 dinara. To praktično znači da svaka nova zgrada nakon usvajanja zakona, mora da bude opremljena instalacijama koje mogu da omoguće potrošnju i merenje svih vrsta toplotne energije

 • Novi investicioni plan u oblasti rudarstva i energetike
  by RTS on 16/04/2021 at 00:00

  Novi investicioni plan u oblasti rudarstva i energetike predstavlja svojevrsni “nju dil” sa projektima vrednim blizu 16 milijardi evra, rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović Ona je izjavila da vrednost novih ulaganja samo u sektoru elektroenergetike iznosi oko 6,6 milijardi evra, a oko tri milijarde evra u rudarstvu i geologiji. Dodala je da se velika ulaganja očekuju i u korišćenju obnovljivih izvora energije, oko 4,4 milijarde evra u solarne

 • Ko ima pravo na subvencije za ugradnju nove stolarije?
  by N. D. V. Blic on 16/04/2021 at 00:00

  Vest da će država subvencionisati ugradnju nove stolarije i da bi se za prozore od 1.500 evra bespovratno moglo dobiti 750, kod stotina hiljada domaćinstava brzinom munje postavila je pitanje ko će to moći i da dobije subvenciju. Koji su to kriterijumi koji će biti ključni, da li će presudan biti kvalitet stolarije, starost nekretnine ili pak način grejanja? Prvi, ali i jedini kriterijum je energetski pasoš. Reč je o sertifikatu kojim se proveravaju energetska svojstva i efikasnost objekta

 • Obilaznica i novi most za bolji saobraćaj u Novom Sadu
  by MGSI on 15/04/2021 at 00:00

  Izgradnja obilaznicе oko Novog Sada, sa mostom prеko Dunava, od vеlikе jе važnosti za taj grad jеr ćе rastеrеtiti saobraćaj, ali i za cеo rеgion, jеr sе ona nadovеzujе na Fruškogorski koridor čija izgradnja uskoro počinjе, izjavio jе juče (14.04.2021) ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Tomislav Momirović. Nakon potpisivanja Mеmoranduma o razumеvanju za projеkat izgradnjе obilaznicе oko Novog Sada u Vladi Srbijе, Momirović jе rеkao da jе vrеdnost tog projеkta 130 miliona еvra i

Hrvatska

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

Najveće dnevne novine u Dalmaciji RSS feeds for Slobodna Dalmacija

BiH – RS – HB

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.
 • Kapital Njujorške berze premašuje američki BDP 
  by Svjetlana Šurlan on 19/04/2021 at 15:08

  Tržišna kapitalizacija Njujorške berze (NYSE) od 25,6 milijardi dolara veća je od BDP-a Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Чланак Kapital Njujorške berze premašuje američki BDP  се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

 • Banjalučka berza: Ostvaren promet od 22.570 KM
  by Dragana Eremija on 19/04/2021 at 15:01

  Na današnjem trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 22.576 KM, kroz 14 transakcija. Чланак Banjalučka berza: Ostvaren promet od 22.570 KM се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

 • Turkish Airlines u maju smanjuje broj letova prema Zagrebu
  by Dragana Eremija on 19/04/2021 at 14:15

  Avio-kompanija Turkish Airlines će u maju smanjiti broj letova na liniji Istanbul-Zagreb na pet nedeljno u odnosu na devet letova sedmično u aprilu. Чланак Turkish Airlines u maju smanjuje broj letova prema Zagrebu се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

 • Prve isplate povjeriocima Banke Srpske polovinom godine
  by Marina Cigoja on 19/04/2021 at 14:03

  Potraživanja fizičkih lica od „Banke Srpske“ iznose 9,8 miliona KM. Чланак Prve isplate povjeriocima Banke Srpske polovinom godine се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

 • Republičke manifestacije i prijemi najviših zvaničnika organizovani mimo zakona
  by Svjetlana Šurlan on 19/04/2021 at 13:58

  Protokol obavlja stručne, organizacione i druge protokolarne poslove za Dodika, Cvijanovićevu, Čubrilovića i Viškovića Чланак Republičke manifestacije i prijemi najviših zvaničnika organizovani mimo zakona се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

 • U susret turističkoj sezoni u Trebinju: Grad plaća testiranja hotelijera
  by Dragana Eremija on 19/04/2021 at 13:55

  Grad Trebinje će, u saradnji sa Domom zdravlja i Bolnicom Trebinje, obezbijediti besplatno testiranje svih zaposlenih u hotelima na području ovog grada, a ima ih oko dvije stotine. Чланак U susret turističkoj sezoni u Trebinju: Grad plaća testiranja hotelijera се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

 • Cijene u Grčkoj na nivou onih iz 2019. godine
  by Dragana Eremija on 19/04/2021 at 13:01

  Budući da u Grčkoj još važe restrikcije i da praktično danas počinje lagano popuštanje mjera, otvaranje bašta, kafića i slično, kretanje je ograničeno i ne može se napuštati grad ili opština u kojoj se boravi. Чланак Cijene u Grčkoj na nivou onih iz 2019. godine се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

 • Posljednji pokušaj Banjaluke da uspori oduzimanje parkinga
  by Svjetlana Šurlan on 19/04/2021 at 12:47

  “Prigovor je neargumentovan, svjesni su u Gradu da nemaju uporišta da naprave promjenu, ali uložili su ga kako bi iscrpili sve pravne lijekove”, smatra Đurić Чланак Posljednji pokušaj Banjaluke da uspori oduzimanje parkinga се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Ekonomija – Nezavisne novine Najnovije vijeste Nezavisnih novina – Ekonomija

 • Bogatiji za još jednu kompaniju: Bingo akvizirao marketinšku agenciju Via Media
  on 02/04/2021 at 10:43

  Bingo grupacija je sklopila dogovor o akviziciji sa vodećom bh. marketinškom agencijom Via Media d.o.o., čime sarajevska agencija postaje njen sastavni dio. Kroz ovu akviziciju, grupacija pokazuje opredijeljenost za strateško investiranje u domaće potencijale i širenje poslovnog portfelja.

 • BiH i Turska potpisale više sporazuma o infrastrukturnim projektima
  on 17/03/2021 at 07:39

  Delegacija BiH, predvođena predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom boravila je juče u Turskoj. Dvije zemlje potpisale su sporazume o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima, i o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

 • BiH dobila zajam od 56 miliona evra za pomoć malim i srednjim preduzećima
  on 08/02/2021 at 10:17

  Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom ugovor o zajmu od 56 miliona evra u okviru Projekta pružanja podrške za oporavak mikro, malih i srednjih preduzeća za saniranje posljedica pandemije virusa korona.

 • Prosječna novembarska plata 966 KM
  on 19/01/2021 at 11:13

  Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u novembru prošle godine iznosila je 966 KM i nominalno je veća za 1,6 odsto u odnosu na decembar 2019. godine, te veća za 4,2 odsto u odnosu na novembar 2019, objavila je Agencija za statistiku BiH.

 • Zarobljeno 126 miliona KM od putarina
  on 18/01/2021 at 10:15

  Zbog opstrukcije FBiH još nisu raspodijeljeni svi prihodi od putarine, a prema posljednjem presjeku Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na računu rezervi za tri godine sakupljeno je 125,89 miliona KM.

Ekonomija – RSS | Slobodna-Bosna.ba Slobodna Bosna – Nezavisni informativni portal

Crna Gora