BiH – Sve vijesti

Bosna i Hercegovina – Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty Najnovije vijesti i analize iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, regiije i svijeta.

 • Schmidta u Sarajevu dočekali rusko ‘ne’ i zapadna podrška
  by webteam@rferl.org (Dženana Halimović) on 02/08/2021 at 14:24

  Ispunjavanje pet ciljeva i dva uslova kako bi međunarodna supervizija u Bosni i Hercegovini (BiH) bila okončana, a Ured visokog predstavnika (OHR) zatvoren, je put kojem BiH treba težiti, poruka je zemalja članica Vijeća za implementaciju mira (PIC), Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Velike Britanije i Evropske Unije (EU) za Radio Slobodna Evropa (RSE).Ona je uslijedila kao odgovor na pitanje kako će funkcionisati PIC nakon što je Ambasada Rusije u BiH 31. jula obznanila da nema […]

 • Zašto se priznanje srebreničkog genocida u Srbiji i RS smatra izdajom?
  by webteam@rferl.org (Omer Karabeg) on 01/08/2021 at 10:16

  U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa razgovaralo se o tome da li je projekat suočavanja s istinom o ratovima devedesetih godina prošlog vijeka na Zapadnom Balkanu, u koji je međunarodna zajednica uložila ogroman trud i sredstva, doživio poraz.Sagovornici su bili dva istoričara – Husnija Kamberović, profesor moderne istorije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, i Milovan Pisarri, direktor Centra za primenjenu istoriju iz Beograda.Bilo je riječi o tome da li o propasti tog […]

 • Ko je novi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt?
  by webteam@rferl.org (Predrag Zvijerac) on 01/08/2021 at 08:18

  Njemački političar Christian Schmidt preuzima poziciju visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) u nedjelju (1.augusta).Politički predstavnici Srba iz bh. entiteta Republika Srpska (RS) izričito ga ne žele, predstavnici Hrvata iz entiteta Federacija BiH općenito nisu zadovoljni angažmanima svih visokih predstavnika, dok su bošnjački politički predstavnici oprezno nastupili prema njemu, ponajviše zbog Schmidtovih dugogodišnjih veza s Hrvatskom.U […]

 • Zarada ispod prosjeka za rad na visokim temperaturama u BiH
  by webteam@rferl.org (Sara Velaga) on 30/07/2021 at 14:02

  „Vrućine su, teško se diše, ali birati se ne može. Posao se završiti mora. Prilagođavamo se, rashlađujemo koliko možemo, ali radimo“, priča za Radio Slobodna Evropa (RSE) Amel iz Jajca koji radi na jednom od gradilišta u Jajcu, u srednjoj Bosni i Hercegovini.Za njega, kao i za njegove brojne kolege, ekstremno visoke temperature zabilježene u Bosni i Hercegovini (BiH) predstavljaju izazov, ali ne i prepreku za rad.„Takva je priroda posla. Ne možemo baš mnogo birati što […]

 • Skupština RS-a proglasila zabranu negiranja genocida ‘neprimjenjivom’
  by webteam@rferl.org (Gojko Veselinović, Maja Žuvela, Meliha Kešmer) on 30/07/2021 at 06:20

  Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila je u petak, 30. jula, po hitnom postupku Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (BiH) Valentina Inzka o zabrani negiranja genocida.Zastupnici u NSRS-u usvojili su i Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, odnosno izmjene ovog zakona, kojim će biti kažnjivo nazivanje Republike Srpske genocidnom tvorevinom.Ova dva zakona odgovor su parlamentarnih stranaka iz RS-a na odluku odlazećeg […]

  Feed has no items.

Avaz.ba – RSS Najnovije iz kategorije najnovije sa portala Avaz.ba

Najnovije vijesti – Nezavisne novine Najnovije vijeste Nezavisnih novina

  Feed has no items.

  Feed has no items.
 • U novom broju donosimo
  by urednik on 02/08/2021 at 22:33

  The post U novom broju donosimo appeared first on Dnevni.ba.

 • Velež: Prvi poraz sezone
  by urednik on 02/08/2021 at 19:53

  Nakon što su izbacili AEK, nogometaši Veleža razočarali su u 3. kolu PL. Kod kuće su poraženi od povratnika u elitni rang, prijedorskog Rudara (0:2). Oba gola primili su Rođeni u prvih pola sata, pri čemu nije pomogla velika greška rezervnog golmana Kačavende kod prvog, kao ni crveni Osmića iz… The post Velež: Prvi poraz sezone appeared first on Dnevni.ba.

 • DODIK O DOLASKU SCHMIDTA: To je okupacija!
  by urednik on 02/08/2021 at 15:18

  Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upitao je danas Christiana Schmidta na osnovu čega je imenovan za viskog predstavnika u BiH. Recite mi na osnovu čega ste postavljeni? Na osnovu čega ste ovdje došli? Koji je dokument predvidio način na koji će te biti visoki predstavnik? Imate li ijednu uzansu… The post DODIK O DOLASKU SCHMIDTA: To je okupacija! appeared first on Dnevni.ba.

 • MJESTA NEMA VIŠE: U Neumu trenutno odmara 15.000 gostiju!
  by urednik on 02/08/2021 at 14:00

  U Neumu se trenutno odmara oko 15.000 gostiju većinom domaćih i dijaspora, a ima i gostiju iz regije, kazao je Feni neumski načelnik Dragan Jurković, naglasivši pritom kako su svi smještajni kapaciteti u tom jedinom bh. gradu na moru u cijelosti  popunjeni. – Trenutno je u Neumu oko 15.000 ljudi, recimo,… The post MJESTA NEMA VIŠE: U Neumu trenutno odmara 15.000 gostiju! appeared first on Dnevni.ba.

 • Koji umirovljenici neće dobiti jednokratnu novčanu pomoć 5. kolovoza?
  by urednik on 02/08/2021 at 13:33

  U Federalnom zavoda za mirovinsko-invalidsko osiguranje sve je spremno za srpanjsku isplatu mirovina 5. kolovoza, kada će umirovljenici uz mirovinu dobiti i jednokratnu financijsku podršku koja je od 100 do 120 maraka, ovisno o visini mirovine. Ipak, neće svih 425.962 umirovljenika dobiti pomoć, već 363.310 korisnika. Iz Faktor.ba pojašnjenje su… The post Koji umirovljenici neće dobiti jednokratnu novčanu pomoć 5. kolovoza? appeared first on Dnevni.ba.

 • Nadbiskup Hoser u bolnici i u teškom stanju
  by urednik on 02/08/2021 at 13:31

  Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser hospitaliziran je u četvrtak, 29. srpnja 2021., i nalazi se u teškom stanju, priopćio je varšavsko-praški biskup Romuald Kamiński i dodao da je zdravstveno stanje nadbiskupa Hosera ozbiljno. Portal Rzeczpospolita objavio je da je nadbiskupu Hoseru ovo treća hospitalizacija… The post Nadbiskup Hoser u bolnici i u teškom stanju appeared first on Dnevni.ba.

 • Rekordnih prvih sedam mjeseci naplate cestarine
  by urednik on 02/08/2021 at 13:27

  JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar je u prvih sedam mjeseci tekuće, 2021., zabilježilo oporavak od pandemijom pogođenog poslovanja. U tom je razdoblju ukupno ostvareni prihod od naplate cestarine iznosio 23.845.202,32 maraka. Marin Jelčić, izvršni direktor Sektora za upravljanje i održavanje, iznio je podatke vezane za porast prometa vozila na izgrađenom… The post Rekordnih prvih sedam mjeseci naplate cestarine appeared first on Dnevni.ba.

 • Nema pristupa dokumentima o navodnom slovenskom ‘non-paperu’
  by urednik on 02/08/2021 at 13:26

  Europsko vijeće odbilo je pristup dokumentima svih vrsta i na bilo kojem dostupnom jeziku koji upućuju na navodni slovenski ‘non-paper’ i na moguće slovenske inicijative u pogledu prekrajanja granica na Zapadnom Balkanu i na rasprave na tu temu, potvrđeno je službeno za RSE iz Europskog vijeća. Kako je za RSE… The post Nema pristupa dokumentima o navodnom slovenskom ‘non-paperu’ appeared first on Dnevni.ba.

 • DVA PISMA I TRI JEZIKA: Srbi u Hercegovini postali konstitutivni
  by urednik on 02/08/2021 at 13:23

  Nakon više od 20 godina Srbi su postati konstitutivan narod u HNŽ-u. Zastupnici Skupštine HNŽ-a su na današnjoj XIV sjednici s 26 glasova za i 1 protiv, izglasovali konstitutivnost Srba i bosanski jezik, odnosno amandmane na Ustav Hercegovačko-neretvanske županije. Također, usvojeni su amanmani po kojem su u županiji ravnopravna dva… The post DVA PISMA I TRI JEZIKA: Srbi u Hercegovini postali konstitutivni appeared first on Dnevni.ba.

 • Otvoreno pismo Gradskog odbora HDZ-a 1990 Mostar Gradskom vijeću i Gradskoj upravi
  by urednik on 02/08/2021 at 12:28

  U sklopu programskih aktivnosti, Gradski odbor HDZ-a 1990 Mostar je razmatrao aktualne komunalne probleme grada, zaključke o kojima je predočio u formi otvorenog pisma Gradskom vijeću i Gradskoj upravi Grada Mostara. GO HDZ-a 1990 Mostar od Gradskog vijeća traži da odmah pokrene inicijativu za izradu projektnog rješenja za prihvaćanje i… The post Otvoreno pismo Gradskog odbora HDZ-a 1990 Mostar Gradskom vijeću i Gradskoj upravi appeared first on Dnevni.ba.

Top priča BiH – Glas Amerike Sekcija posvećena najvažnijim vijestima i temama iz Bosne i Hercegovine

 • Zašto fregata “Bayern” plovi prema Kineskom moru?
  on 02/08/2021 at 14:04

  Njemačka fregata „Bayern“ je krenula prema Južnokineskom moru. To bi trebalo poslužiti kao podrška zapadnim partnerima u sukobu protiv Kine. No Berlin ne želi pretjerivati s upozorenjima.

 • Što to rade migranti na bjelorusko-litvanskoj granici?
  on 02/08/2021 at 13:57

  Sve više ilegalnih migranata iz Afrike i s Bliskog istoka u Europsku uniju dolazi preko bjelorusko-litvanske granice. Bjeloruski diktator Lukašenko se tako želi osvetiti zbog EU sankcija. A napetost u Litvi raste.

 • Schwarz-Schillingu uručena plaketa počasnog građanina Sarajeva
  on 02/08/2021 at 13:55

  Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u sarajevskoj Vijećnici uručila plaketu počasnog građanina Sarajeva bivšem visokom predstavniku i bivšem medijatoru u BiH, Christianu Schwarz-Schilingu.

 • Kakva je sudbina Navaljnijevih sljedbenika?
  on 02/08/2021 at 11:07

  Aleksej Navaljni je u avgustu 2020. otrovan nervnim gasom. Godinu dana kasnije strpan je u kazneni logor a web stranice su mu blokirane. Navaljni je u Rusiji persona non grata. Ali, šta je sa njegovim sljedbenicima?

 • Francuska i Njemačka u znaku protesta
  on 02/08/2021 at 10:51

  U Francuskoj i Njemačkoj su održane velike demonstracije protiv vladinih pandemijskih mjera. U Francuskoj je bilo protesta u mnogo gradova, u Njemačkoj je protest bio koncentrisan na Berlin.

eTrafika Početna

 • Porodica Pecikoza: „Hemofilija nas je naučila da živimo s njom“
  by Snježana Aničić on 02/08/2021 at 09:30

  Život porodice Pecikoza iz Višegrada se preko noći promijenio kada im je rečeno da njihov desetomjesečni sin ima hemofiliju. Do tada dječak se pravilno razvijao, a jedan pad sa kreveta je ostavio kobne posljedice. Piše: Snježana Aničić Kako kažu, za hemofiliju su saznali na najgori mogući način. „Imali smo dječaka koji je preminuo od posljedica […] The post Porodica Pecikoza: „Hemofilija nas je naučila da živimo s njom“ appeared first on eTrafika.

 • Najmlađi preduzetnik u RS: Uki pronašao radost u pravljenju poslastica
  by Danica Novaković on 30/07/2021 at 09:32

  Rođen sa De Gručijevim sindromom, Uroš Živković (10) iz Potočana pored Prnjavora, jedina je osoba u Evropi sa ovom dijagnozom. Ipak, i pored ove poteškoće u razvoju sa kojom se suočava, on je pronašao način da se izrazi i iskaže svoje emocije kroz pravljenje predivnih poslastica uz pomoć majke Tanje Živković (44). Piše: Danica Novaković […] The post Najmlađi preduzetnik u RS: Uki pronašao radost u pravljenju poslastica appeared first on eTrafika.

 • Pet odličnih filmova koje su režirali glumci
  by Vedran Grahovac on 29/07/2021 at 10:52

  Iako su profesije koje idu uz filmsku umjetnost, gluma i režija su dvije u potpunosti različite stvari. Režiser je taj koji ima širu sliku filma i koji svojim uputstvima navodi glumca šta da radi. Razlika između ovih  uloga, zapravo, ima mnogo. Piše: Vedran Grahovac Sa druge strane, vrlo često se dešava da se glumci nakon […] The post Pet odličnih filmova koje su režirali glumci appeared first on eTrafika.

 • Selma Selman: Željela sam da izložba bude platforma za komunikaciju
  by Nataša Tomić on 26/07/2021 at 15:04

  Selma Selman, poznata bosanskohercegovačka umjetnica, nedavno je otvorila svoju prvu samostalnu izložbu u BiH, u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Na ovoj izložbi predstavljeni su radovi koje je Selma stvorila tokom posljednje dvije godine, a koji su na ovoj izložbi prikazani prvi put. Izložbu su pratili i događaji koji su usmjereni na njen […] The post Selma Selman: Željela sam da izložba bude platforma za komunikaciju appeared first on eTrafika.

 • Kako se pere novac u BiH – građevina, ugostiteljstvo, advokati, klađenje…
  by O T on 23/07/2021 at 10:15

  Građevinarstvo i nekretnine, bankarski i sistem brzog transfera novca, ugostiteljstvo, osiguravajuće kuće, kladionice i kockarnice, advokati, računovođe, taksisti – samo su neke od djelatnosti preko kojih se u Bosni i Hercegovini pere nelegalno stečen novac, pokazalo je istraživanje portala Capital. Piše: Capital.ba Pranje novca definiše se kao postupak kojim kriminalci pokušavaju da sakriju ilegalno porijeklo […] The post Kako se pere novac u BiH – građevina, ugostiteljstvo, advokati, klađenje… appeared first on eTrafika.

  Feed has no items.

TVSA.BA Televizija Sarajevo

 • Zaključci Predsjedništva SDA
  by NiCe on 02/08/2021 at 16:27

  Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na 12. redovnoj sjednici održanoj 2. augusta 2021. godine u Sarajevu usvojilo je sljedeće zaključke: 1. Predsjedništvo SDA pozdravlja odluku visokog predstavnika Valentina Inzka da donese odredbe Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojim se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici. Zabranom negiranja genocida i ostalih presuđenih ratnih zločina konačno se može stati u kraj retorici koja više od …

 • Dragan Jurković: “Neum” će ipak ostvariti dobre rezultate nakon ove turističke sezone
  by NiCe on 02/08/2021 at 14:00

  U Neumu se trenutno odmara oko 15.000 gostiju većinom domaćih i dijaspora, a ima i gostiju iz regije, kazao je Feni neumski načelnik Dragan Jurković, naglasivši pritom kako su svi smještajni kapaciteti u tom jedinom bh. gradu na moru u cijelosti  popunjeni. – Trenutno je u Neumu oko 15.000 ljudi, recimo, iako je teško dati točne …

 • Od 9. augusta počinje saobraćati voz od Željezničke stanice do Pazarića
  by NiCe on 02/08/2021 at 13:57

  Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i generalni direktor JP Željeznice Federacije BiH Enis Džafić potpisali su danas Ugovor o obavljanju usluga i sufinansiranja željezničkog putnog saobraćaja na relaciji Pazarić – Željeznička stanica Sarajevo. Potpisan je i Sporazum kojim je omogućeno studentima, đacima i penzionerima da mjesečni kuponi iz javnog linijskog prevoza na području Kantona …

 • Ministar Avdić primio karatiste osvajače medalja
  by NiCe on 02/08/2021 at 10:01

  Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić upriličio je danas prijem za osvajače medalja na nedavno održanom takmičenju Svjetske lige za mlade, Anesa Bostandžića, Ahmeda Busnova te Eminu i Nejru Sipović. Prijemu su prisustvovali također treneri Zijad Sipović i Admir Zukan, sekretar Karate saveza Bosne i Hercegovine. Ministar je čestitao reprezentativcima sjajne rezultate ostvarene …

 • Schmidt: Čast mi je i veliko zadovoljstvo služiti vašoj zemlji
  by NiCe on 02/08/2021 at 08:59

  Christian Schmidt je od danas zvanično novi visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, nakon što je u Sarajevu od Valentina Inzka simbolično primio zbirku svih akata OHR-a. Schmidt se nakon primopredaje dužnosti zahvalio na prilici da u budućnosti služi građanima u BiH te je poručio kako je u BiH došao kao prijatelj. “Čast …

 • Christian Schmidt službeno preuzeo dužnost visokog predstavnika
  by NiCe on 02/08/2021 at 08:37

  Primopredaja dužnosti između novog visokog predstavnika Christiana Schmidta i bivšeg Valentina Inzka obavljena je danas. Inzko je ispred zgrade OHR-a u Sarajevu Schmidtu simbolično uručio zbirku svih akata OHR-a. U večernjim satima planiran je i prijem u povodu dolaska novog visokog predstavnika, na kojem će se zvanicama obratiti Schmidt, bivši visoki predstavnik Valentin Inzko, državni …

 • KS: Potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom
  by NiCe on 02/08/2021 at 07:59

  U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 377 osoba potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od Covid-19 infekcije oporavilo se 14 naših sugrađana. U istom periodu, na sreću, nije bilo smrtnih ishoda u liječenju infekcije ovim virusom. Trenutno su na bolničkom liječenju 32 pacijenta, od kojih 21 ima akutnu infekciju, dok su …

 • U toku uređenje platoa ispred Narodnog pozorišta za SFF
  by NiCe on 02/08/2021 at 07:24

  U Sarajevu su u toku radovi na uređenju platoa ispred Narodnog pozorišta za 27. Sarajevo Film Festival (SFF).  Na Festivalu, od 13. do 20. augusta, za nagradu Srce Sarajeva u takmičarskim programima ukupno će se takmičiti 48 filmova. U četiri takmičarske selekcije – igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma – 18 filmova će zabilježiti svjetsku, …

 • Vlada KS namjerava izgraditi energanu, vrijednost projekta oko 100 miliona eura
  by NiCe on 02/08/2021 at 07:20

  Vlada Kantona Sarajevo ima namjeru izgraditi energanu koja bi koristila otpad koji se ne može reciklirati. Vrijednost 100 miliona eura. Najvaljena je i novina za odlaganje selektivno prikupljenog otpada u domaćinstvima. Preduzeće Rad angažirano je i na projektima rekonstrukcije saobraćajnica. Aktuelna su dva, rekonstrukcije Hamdije Kreševljakovića i Posavska koje se trebaju asfaltirati. Sredinom sljedeće sedmice, …

 • Lejla Tanović peti put zaredom osvojila Balkansko prvenstvo
  by NiCe on 02/08/2021 at 06:47

  Najbolja bh. biciklistkinja i državna prvakinja Lejla Tanović sjajnom vožnjom na Balkanskom prvenstvu održanom u Bihaću odbranila je balkansku titulu u najjačoj elite kategoriji. Nikome do sada nije pošlo za rukom da odbrani svoju titulu pet puta zaredom što je novi podvig u karijeri bh. biciklistkinje. Drugo mjesto za zaostatkom od sedam minuta zauzela je …

Sve vijesti – RSS | Slobodna-Bosna.ba Slobodna Bosna – Nezavisni informativni portal

Krajina.BA Krajiški informativni portal

 • Oprah podijelila četiri savjeta za njegu kože koje slijedi
  by Redakcija Krajina.ba3 on 02/08/2021 at 18:15

  SVI se pitaju zašto Oprah Winfrey ne stari i kako sa 67 godina uspijeva održavati svoju kožu sjajnom, zdravom i bez bora. U nastavku doznajte koje su njezine tajne. Stavlja čišćenje na prvo mjesto Oprina kozmetičarka Jennifer Brodeur rekla je za australsko izdanje časopisa Marie Claire da je čišćenje najvažniji dio rutine njege kože. “Koža

 • Ovo je najkraći i najtačniji horoskop
  by Redakcija Krajina.ba3 on 02/08/2021 at 18:13

  Pogledajte najkraći horoskop na svijetu i procijenite sami. Ovan Misli – mnogo Govori – malo Radi – ispravno Bik Misli – o mnogo čemu Govori – ubjedljivo Radi – bez pripreme Blizanci Misli – o sebi Govori – šta misli Radi – misli da radi veoma dobro Rak Misli – stalno Govori – dopadljivo Radi

 • Imate priliku, pomozite da spasimo život Bekire Pandžić
  by Redakcija Krajina.ba3 on 02/08/2021 at 18:08

  Iza Bekire Pandžić su tri teške godine jer njen život zavisi o hemodijalizi bubrega, a to znači odlaske u Kantonalnu bolnicu na vrlo iscrpljujuće tretmane izmjene kompletne krvi i to tri puta sedmično. Ova četrdesetšestogodišnja majka dviju kćerki bila je prinuđena tragati za rješenjima i pronašla je mogućnost donorske transplantacije bubrega u Turskoj. Naravno, za

 • Zaim iz Cazina želi o svom trošku popraviti sve krovove koji su stradali u jučerašnjem nevremenu
  by Redakcija Krajina.ba3 on 02/08/2021 at 18:03

  Uvijek su teška vremena, nevolje i neprilike donosile i rađale i velike ljude. Takvim bi se mogla prozvati naredna priča, o čovjeku koji se obratio našem portalu sa molbom da proslijedimo informaciju o tome da on, nakon jučerašnjeg nevremena, želi da pomognes svima kojima je pomoć potrebna. I da želi da to sve uradi o

 • Cazinski rukometaši na turniru u Bijeljini
  by Redakcija Krajina.ba3 on 02/08/2021 at 18:00

  Polaznici škole rukometa RK Cepelin Cazin nastupit će na veoma jakom turniru Bijeljina Handbal Cup. Turnir ima višegodišnju tradiciju, igra se u periodu od 13.- 15. augusta, a do sad je prijavljeno preko trideset ekipa. O kakvom turniru se radi i njegovom kvalitetu govori činjenica da će pored bosanskohercegovačkih ekipa učešće uzeti i ekipe iz

Politika – RSS | Slobodna-Bosna.ba Slobodna Bosna – Nezavisni informativni portal

Sve vijesti | VijestiBa © vijesti.ba 2008-2018

 • Poginuo kraj vlastite kuće: Od siline udarca stradao na licu mjesta
  by Aleksandra Grujić on 02/08/2021 at 21:02

  Mještanin Maslovara kod Kotor Varoša, Đ.S, poginuo je u saobraćajnoj nesreći, nedaleko od svoje kuće. Prema riječima očevidaca, saobraćajna nesreća se desila kada je vozilo, koje je skretalo prema benzinskoj pumpi bočno udarilo vozilo, koje ga je preticalo. Od siline The post Poginuo kraj vlastite kuće: Od siline udarca stradao na licu mjesta appeared first on Banjaluka.

 • Ugašen požar na Mokroj Gori
  by Slavica Popović on 02/08/2021 at 18:58

  Slavni režiser Emir Kusturica izjavio je Srni da je ugašen požar koji je prije tri dana zahvatio Mokru Goru, zahvaljujući jurišnoj akciji vatrogasaca, helikopterske jedinice MUP-a Srbije i lokalne zajednice. Kusturica je istakao da Mećavnik i Drvengrad nisu blizu požarišta, The post Ugašen požar na Mokroj Gori appeared first on Banjaluka.

 • Zašto je boravak na moru zdrav?
  by Slavica Popović on 02/08/2021 at 18:47

  Boravak na moru je zdrav, to smo dosad mnogo puta čuli. Ali zašto? Prema brojnim istraživanjima, boravak na moru ima brojne benefite po naše fizičko, ali i mentalno zdravlje. Ovo je najbolji lijek za nervozu, anksioznost i stres. Pored toga The post Zašto je boravak na moru zdrav? appeared first on Banjaluka.

 • Kako je propao plan lažne porodilje u Banjaluci: Do tančina smislila način da uvjeri muža da je rodila, u pozadini se krije tužna priča
  by Slavica Popović on 02/08/2021 at 18:33

  Nesvakidašnji haos nastao je u Univerziteskom kliničkom centru Republike Srpske kada je prethodne sedmice utvrđeno da je jedna žena lažirala trudnoću i porod u ovoj ustanovi, a zatim pokušala da dijete prijavi u Gradskoj upravi Banjaluka, otkriva Srpskainfo. Ovakav slučaj The post Kako je propao plan lažne porodilje u Banjaluci: Do tančina smislila način da uvjeri muža da je rodila, u pozadini se krije tužna priča appeared first on Banjaluka.

 • Gradsko pozorište “Jazavac”: Početak rada na predstavi “Banjaluka”
  by Slavica Popović on 02/08/2021 at 18:06

  U Gradskom pozorištu “Jazavac” danas je održana prva proba za predstavu “Banjaluka” pod rediteljskom palicom Nikole Bundala, studenta režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, saopšteno je iz ovog pozorišta. Kako se navodi u saopštenju, premijera predstave planirana je za The post Gradsko pozorište “Jazavac”: Početak rada na predstavi “Banjaluka” appeared first on Banjaluka.

 • Nedjeljni horoskop: Ovnu prijete svađe zbog tvrdoglavosti, Blizanci imaju ljetnu avanturu
  by Slavica Popović on 02/08/2021 at 17:56

  Pročitajte nedjeljni horoskop od 2. do 8. avgusta! Ovan Odlično ćete da se osjećate tokom cijele nedjelje i bićete fokusirani na posao. Potrudite se da se usredsredite na saradnju sa drugima, iako vam možda neće sve ići baš lako. Neka The post Nedjeljni horoskop: Ovnu prijete svađe zbog tvrdoglavosti, Blizanci imaju ljetnu avanturu appeared first on Banjaluka.

 • Uskoro drugačije epidemiološko izvještavanje: Bliži se kraj dnevnim korona brojkama u Srpskoj
  by Slavica Popović on 02/08/2021 at 17:20

  Praksa izvještavanja o epidemiološkoj situaciji, koja se u Republici Srpskoj gotovo godinu i po prati na dnevnom nivou, uskoro bi mogla da bude znatno drugačija. Svjedoci smo da ljekari u posljednje vrijeme sve češće vode polemiku o tome da se The post Uskoro drugačije epidemiološko izvještavanje: Bliži se kraj dnevnim korona brojkama u Srpskoj appeared first on Banjaluka.

 • Zašto kosa ne treba dugo da bude mokra?
  by Slavica Popović on 02/08/2021 at 16:41

  Većina ljudi izlazi iz kuće prije nego što dobro osuše kosu, a to nije preporučljivo. Kad je kosa mokra, voda dolazi do folikula koje pritom povećavaju svoj volumen do 30 posto. Čestim povećavanjem i smanjenjem obima, folikul puca te se The post Zašto kosa ne treba dugo da bude mokra? appeared first on Banjaluka.

 • Grčku pogodio najveći toplotni talas u posljednjih 30 godina
  by Slavica Popović on 02/08/2021 at 16:23

  Grčke vlasti zatražile su od građana da pretjerano ne troše električnu energiju usljed najgoreg vrelog talasa u proteklih više od 30 godina zbog kojeg je sistem napajanja preopterećen do krajnjih granica. Meteorolozi u Grčkoj tokom ove sedmice najavljuju visoku temperaturu The post Grčku pogodio najveći toplotni talas u posljednjih 30 godina appeared first on Banjaluka.

 • Pripiti najveća opasnost u saobraćaju: Dva mala piva dovoljna da se desi tragedija
  by Slavica Popović on 02/08/2021 at 16:00

  Tri žestoka pića ili dva mala piva sasvim su dovoljna da precijenite svoje sposobnosti, da vam se javi dupla slika i da za tren izazovete saobraćajnu nesreću koja može biti fatalna. Da je na putevima puno onih koji su popili The post Pripiti najveća opasnost u saobraćaju: Dva mala piva dovoljna da se desi tragedija appeared first on Banjaluka.

Bh-index Saznaj prvi

 • Da li će zbog ovakvog ponašanja lider SNSD-a pretrpiti ozbiljne sankcije? Dodik uputio “pozdravnu” poruku Schmidtu i otkrio da li dolazi na prijem u Sarajevo
  by Redakcija on 02/08/2021 at 13:01

  Schmidt je danas zvanično preuzeo dužnost visokog predstavnika, a imenovalo ga je Vijeće za provedbu mira na sjednici koja je održana 27. maja. Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik neće danas doći na prijem kojeg povodom svoje inauguracije organizuje novi visoki predstavnik Christian Schmidt. Dodik je iz Banje Luke poručio kako neće sarađivati sa novim visoki Objava Da li će zbog ovakvog ponašanja lider SNSD-a pretrpiti ozbiljne sankcije? Dodik uputio “pozdravnu” poruku Schmidtu i otkrio da li dolazi na prijem u Sarajevo pojavila se prvi puta na Bh-index.

 • Mirela Dubinović jedva živu glavu izvukla; Metalnom šipkom prebio ženu, pratio je i do Hitne pomoći, a onda nasrnuo i na njenog muža
  by Redakcija on 02/08/2021 at 12:49

  Mirela je rekla da ovo nije prvi put da imaju probleme s ovim komšijom. Štaviše u nekoliko navrata su podnijeli više prijava, ali nikada nijedan slučaj nije dobio svoj epilog na sudu. Mirela Dubinović jučer je samo pukom srećom preživjela napad nasilnog komšije Dž. Dž. (identitet poznat redakciji op. a.) koji je na nesretnu ženu Objava Mirela Dubinović jedva živu glavu izvukla; Metalnom šipkom prebio ženu, pratio je i do Hitne pomoći, a onda nasrnuo i na njenog muža pojavila se prvi puta na Bh-index.

 • Povratnici u šoku: Poruka kojom se veliča zločin genocida u Srebrenici osvanula u Nevesinju
  by Redakcija on 02/08/2021 at 09:56

  Povratnici su u šoku jer se vandalizmi ovakve vrste već duži vremenski period nisu dešavali na području Nevesinja. U Nevesinju je tokom noći sa 31. jula na 1. august osvanuo grafit kojim se veliča zločin genocida u Srebrenici. Grafit je napisan na starom autobuskom stajalištu u selu Hruštima uz “4S”. Nepoznati počinioc ili više njih Objava Povratnici u šoku: Poruka kojom se veliča zločin genocida u Srebrenici osvanula u Nevesinju pojavila se prvi puta na Bh-index.

 • Limometal u prvih šest mjeseci 2021. godine povećao izvoz za 94 % u odnosu na isti period prošle godine
  by Redakcija on 02/08/2021 at 09:42

  U prvih šest mjeseci 2021. izvoz Limometala u odnosu na isti period prošle godine porastao je za 94 %. – Razlog tome leži u činjenici da su još uvijek sva EU tržišta bila u stanju lockdowna usljed pandemije COVID- 19 ili se vrlo teško probijalo do tih tržišta, a i mnoge nacionalne ekonomije nisu radile. Objava Limometal u prvih šest mjeseci 2021. godine povećao izvoz za 94 % u odnosu na isti period prošle godine pojavila se prvi puta na Bh-index.

 • Schmidt preuzeo dužnost visokog predstavnika: Cilj je jačanje BiH, zadržati mir i osigurati građanima bolji život
  by Redakcija on 02/08/2021 at 09:22

  – Preuzimam dužnost čvrsto odlučan da pomognem ljudima ovdje, ljudima koji rade da bi prehranili svoju porodicu, koji žele izgraditi život zajedno sa drugima. U OHR-u danas novi visoki predstavnik Christian Schmidt preuzima dužnost, a na ceremoniji se prvo obratio Valentin Inzko koji je govorio o Schmidtu. “Impresioniralo me njegovo detaljno poznavanje ove zemlje. Mislim Objava Schmidt preuzeo dužnost visokog predstavnika: Cilj je jačanje BiH, zadržati mir i osigurati građanima bolji život pojavila se prvi puta na Bh-index.

24sata.ba Danas na 24sata, sutra u novinama…

 • Potvrđeno 649 novih smrtnih slučajeva u Italiji
  by T. C. on 05/01/2021 at 22:02

  U Italiji je u posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 649 osoba, objavili su u utorak iz Ministarstva zdravstva. Podaci Ministarstva zdravstva pokazuju kako je u posljednja 24 sata obavljeno 135.106 testiranja, a zaraza je potvrđena kod 15.378 osoba. Time je ukupan broj zaraženih od februara povećan na 2.181.619. Također, broj aktivnih COVID-19

 • Bijeljina: Požar zbog neispravnog dimnjaka
  by T. C. on 05/01/2021 at 22:01

  Bijeljinski vatrogasci ugasili su danas u naselju Koviljuše požar od kojeg je nastala manja materijalna šteta. Četiri vatrogasca su jednim vozilom za oko 40 minuta sanirali požar u sobi kuće, za koji se pretpostavlja da je izbio zbog neispravnog dimnjaka, rečeno je u Vatrogasnoj jedinici Bijeljina. Požar u Ulici Dušana Radovića, osim manje materijalne štete,

 • Tottenham u finalu Carabao kupa
  by T. C. on 05/01/2021 at 22:01

  U polufinalu EFL kupa Tottenham je pobijedio Brentford rezultatom 2:0 i tako se plasirao u finale ovog takmičenja, gdje će igrati protiv boljeg iz duela Manchester Uniteda i Manchester Cityja. Tottenham je došao u prednost u 12. minuti kada je pogodio Moussa Sissoko. Ovo je bio prvi gol Francuza za Spurse od decembra 2019. godine

 • Preminuo legendarni fudbaler Manchester Cityja Colin Bell
  by T. C. on 05/01/2021 at 22:00

  U 74. godini preminuo je Colin Bell, legendarni fudbaler engleskog premierligaša Manchester Cityja. U saopćenju kluba navodi se kako se bivša zvijezda nedavno razboljela, ali da smrt nije povezana s COVID-19. Porodici i svima koji su ga voljeli izraženo je saučešće. Bell je bio jedna od najvećih zvijezda svog perioda, a između 1966. i 1979.

 • Teletović: Barbarezu legendo, da sam ja predsjednik bio bi selektor već odavno
  by T. C. on 05/01/2021 at 21:36

  Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, da je kojim slučajem na čelu krovne kuće bh. fudbala ne bi imao dilemu koga postaviti za selektora nacionalnog tima. Teletović je putem profila na Instagramu objavio da bi Sergej Barbarez odavno bio selektor Zmajeva, da je on predsjednik Nogometnog saveza BiH. “Legendo, kapitenu, ja da sam

BLJESAK.INFO RSS BLJESAK.INFO RSS

  Feed has no items.

Leutar.net Trebinje – Hercegovina – Svemir

 • Rezultati i raspored utakmica osmine finala “26. Memorijalnog turnira “Admir Ljubuškić-Šutak”
  by Redakcija on 02/08/2021 at 21:22

  Rezultati utakmica odigranih u nedjelju i ponedjeljak 1/8 finala seniori i grupna faza omladinci 26. Memorijalnog turnira “Admir Ljubuškić-Šutak”: Omladinci Restoran 6 Braće : Fare berber shop 7:0   Seniori Geko gradnja : Caffe Club Infinity 6:1 Bit fan Mostar : Tiskara Humac 2:3 Zeka taxi : Caffe bar Mersi Jajce 1:0 Pokret mladih : Elektra Omerinović 1:2   Parovi 1/8 finala seniori i grupna faza omladinci: Utorak 03.08. Omladinci 19:30 NK Globus : MNK Vesela Seniori 20:30 El toro : Restoran 6 Braće 21:30 Benzinska Pumpa Aba : Asa Osiguranje   Srijeda 4.08. Omladinci 19:30 Ćevabdžinica Egipat : MZ Šeherdžik Seniori 20:30 Autoservis Basara : Rudnik uglja Gračanica 21:30 Ugarak Produkt MNK Samirće : Mup Bugojno The post Rezultati i raspored utakmica osmine finala “26. Memorijalnog turnira “Admir Ljubuškić-Šutak” appeared first on Bug.ba – Info portal Bugojno.

 • Evo koji penzioneri neće dobiti jednokratnu novčanu pomoć 5. augusta
  by Redakcija on 02/08/2021 at 13:38

  U Federalnom zavoda za penzijsko-invalidsko osiguranje sve je spremno za julsku isplatu penzija 5. augusta, kada će penzioneri uz penziju dobiti i jednokratnu finansijsku podršku koja je od 100 do 120 KM, ovisno o visini penzije. Ipak, neće svih 425.962 penzionera dobiti pomoć, već 363.310 korisnika. Pojašnjenje smo potražili u Zavodu PIO. – Osobe koje nisu rezidenti Bosne i Hercegovine, tj. korisnici koji primaju penziju od Federalnog zavoda PIO, a imaju prebivalište u inostranstvu neće dobiti jednokratni novčani iznos penzije kao podršku penzionerima u FBiH. Korisnici koji su u radnom odnosu također nemaju pravo na jednokratni novčani iznos penzije kao podršku penzionerima u FBiH – objašnjava nam Amel Lizde, šef Ureda za informiranje Federalnog zavoda PIO i dodaje: – Novčana pomoć se isplaćuje samo korisnicima koji su zatečeni u isplati na dan stupanja na snagu Uredbe o isplati, što znači da korisnici penzije koji iz bilo kojih razloga nisu u isplati na dan stupanja na snagu ove uredbe neće dobiti ovu pomoć. Na čeku će stajati stavka jednokratni novčani iznos penzije kako je i regulirano uredbom Vlade FBiH o jednokratnom novčanom iznosu penzije kao podrška penzionerima u FBiH. Upitali smo koja je to djeljiva porodična penzija i koji iznos pomoći će dobiti nosioci takvih penzija. – Ukoliko pravo na porodičnu penziju polaže više od jednog člana, jednokratni novčani iznos penzije se dijeli na broj članova koji ostvaruju pravo na tu porodičnu penziju. Naprimjer, ukoliko postoje dva člana da ostvaruju pravo, svaki od članova će dobiti po 50 ili 60 KM ovisno od toga u koju kategoriju spada – rekao nam je Lizde. Podsjećamo, po 120 KM jednokratne finansijske pomoći dobit će korisnici čije penzije iznose do 478,91 KM (zagarantovane), a iznos od 100 KM korisnicima penzija iznad ove cifre. Najniža penzija u Federaciji iznosi 382,18 KM, zagarantovana je 478,91 KM, a najviša 2.174,48 KM. Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za mjesec juli, iznose oko 233 miliona KM. The post Evo koji penzioneri neće dobiti jednokratnu novčanu pomoć 5. augusta appeared first on Bug.ba – Info portal Bugojno.

 • August donosi niže temperature, osvježenje stiže u vidu lokalnih pljuskova
  by Redakcija on 02/08/2021 at 11:41

  Od sutra će u većini krajeva na prostoru Bosne i Hercegovine biti nešto niže temperture zraka u odnosu na juni i juli, javlja Federalni Hidrometeorološki zavod (FHMZ). Izraženije osvježenje očekuje se na sjeveru zemlje, koje će biti uvjetovano premještanjem vlažnijih i svježijih zračnih masa. Uz pojačanu oblačnost u sjevernim područjima nisu isključene ni padavine u obliku kiše i lokalnih pljuskova. Kako sedmica bude odmicala, doći će do povećanja oblačnosti, ali i mogućnosti pljuskova i grmljavine. Osjećaj sparine bit će izražen. Dominirat će vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 13 do 18 u Bosni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviše dnevne temperature će biti između 28 i 33, u Hercegovini do 35 stepeni. U periodu od 9. do 15. augusta, prema raspoloživim prognostičkim kartama, bit će stabilno, natprosječno toplo i pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka bit će u blagom porastu. Mogućnost padavina je mala. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 16 i 21 u Bosni, do 24 stepena u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 29 i 33 u Bosni, na jugu Hercegovine do 36 stepeni celzija. The post August donosi niže temperature, osvježenje stiže u vidu lokalnih pljuskova appeared first on Bug.ba – Info portal Bugojno.

  Feed has no items.