Auto-moto

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

B92 Automobili Automobili B92

  Feed has no items.

Auto-moto – Nezavisne novine Najnovije vijeste Nezavisnih novina – Auto-moto

Auto – RSS | Slobodna-Bosna.ba Slobodna Bosna – Nezavisni informativni portal

 • Jeep Compass i Renegade dobili e-Hybrid tehnologiju i novi motor
  by Aleksandar Bursać on 21/01/2022 at 11:42

  Jeep donosi još zelene tehnologije u Evropu jer će kompanija do kraja godine ponuditi potpuno elektrifikovanu gamu. Kao deo ovog napora, brend je predstavio e-Hybrid verzije Compass i Renegade. Oba modela imaju novi 1,5-litarski četvorocilindarski benzinski motor sa turbo punjenjem koji razvija 132 KS i 240 Nm obrtnog momenta. Kompanija je saopštila da je motor „dizajniran da bude najbolji za hibridnu upotrebu“ jer radi na Millerovom ciklusu, nudi visok stepen kompresije od 12,5: 1 i ima sistem direktnog ubrizgavanja pod visokim pritiskom koji radi do 350 bara. Hibridnu tehnologiju predstavlja 48-voltni električni motor od 15 kW (20 KS) koji isporučuje 55 The post Jeep Compass i Renegade dobili e-Hybrid tehnologiju i novi motor appeared first on Auto magazin.

 • Pininfarina potpisuje dizajn autobusa Asiastar X9-3
  by Aleksandar Bursać on 21/01/2022 at 10:31

  Kineski Asiastar predstavio je X9-3, turistički autobus čiji je dizajn eksterijera odradio studio Pininfarina. Avangardni oblik autobusa je namenjen da kombinuje koncepte italijanskog industrijskog dizajna sa aktuelnom kineskom modom kako bi se stvorio elegantan i luksuzan izgled. Dizajn takođe treba da bude lagan kako ne bi došlo do bespotrebnog povećanja mase. Trenutno predstavljen kao prototip, X9-3 je predstavljen na poslovnoj konferenciji kompanije Asiastar u Jangdžou. The post Pininfarina potpisuje dizajn autobusa Asiastar X9-3 appeared first on Auto magazin.

 • Testiramo najsnažniji Dacia Duster sa automatizovanim menjačem
  by Aleksandar Bursać on 19/01/2022 at 13:53

  U najnovijem izdanju Auto magazina testiramo  najsnažniju verziju Dacie Duster koja dolazi sa automatizovanim EDC menjačem sa dve lamele i 6 brzina. Duster je sam po sebi atraktivan auto, sa mnogo prostora i veoma dobrom ergonomijom. Kada se tome doda mehanika razvijena u saradnji sa Mercedesom, a tu mislimo na sjajni 1,3 litarski turbo-benzinski motor, utisak je još bolji. U poređenju sa konkurentima nudi zaista mnogo za uloženi novac. Za veoma dobre performanse zaslužno je 150 konjskih snaga. Dodatni komfor pruža i šestostepeni automatizovani menjač koji je podešen tako da omogućava relativno štedljivu ali i tečnu vožnju. Inteligentno reaguje na The post Testiramo najsnažniji Dacia Duster sa automatizovanim menjačem appeared first on Auto magazin.

 • Porsche Design slavi pola veka postojanja
  by Aleksandar Bursać on 19/01/2022 at 11:25

  Pre tačno 50 godina F.A. Porsche i njegov brat Hans-Peter osnovali su Porsche Design, brend koji je mogao da prenese principe proizvođača automobila izvan sveta automobila. Njihov prvi proizvod bio je crni sat predstavljen pre 50 godina koji je sada inspirisao novi hronograf, ograničeno izdanje Porschea 911 i restauraciju klasičnog vozila. Najnovije specijalno izdanje 911 se zove Edition 50Y Porsche Design. Ograničen na samo 750 primeraka, model je zasnovan na 911 Targa 4 GTS i ima potpuno crnu spoljašnjost i klasične Sport-Tek centralne panele sedišta. Druga kazaljka na satu Porsche Design Subsecond, koji se nudi kao deo Sport Chrono paketa, The post Porsche Design slavi pola veka postojanja appeared first on Auto magazin.

 • Toyota T-Mate je najnovija generacija bezbednosnih sistema
  by Aleksandar Bursać on 19/01/2022 at 11:03

  Toyota je predstavila najnoviju generaciju naprednih sistema za pomoć vozaču – inače poznatih kao ADAS – koji igraju sve veću ulogu u bezbednijoj vožnji. Najavljujući proširenje svoje posvećenosti bezbednosti, Toyota lansira Toyota T-Mate, novo zajedničko ime za sve svoje bezbednosne i ADAS sisteme. Toyota T-mate pokriva brojne i raznovrsne sisteme konstruisane da poboljšaju bezbednost u mnogim situacijama vožnje, od preciznog parkiranja do vožnje gradskim ulicama i auto-putevima. Stalni razvoj bezbednosne tehnologije uslovio je sve veće korišćenje senzora, radara i kamera, koji stalno prate ne samo performanse vozila, već i okolni saobraćaj i okruženje automobila, upozoravajući vozača na potencijalne opasnosti i, The post Toyota T-Mate je najnovija generacija bezbednosnih sistema appeared first on Auto magazin.