Auto-moto

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

Klix.ba – Auto Auto na portalu Klix.ba

Klix.ba – Noviteti Noviteti na portalu Klix.ba

Klix.ba – Testovi Testovi na portalu Klix.ba

Klix.ba – Koncepti Koncepti na portalu Klix.ba

Klix.ba – Tuning Tuning na portalu Klix.ba

B92 Automobili Automobili B92

Auto-moto – Nezavisne novine Najnovije vijeste Nezavisnih novina – Auto-moto

Auto – RSS | Slobodna-Bosna.ba Slobodna Bosna – Nezavisni informativni portal

 • Toyota od PSA grupacije otkupila udeo u češkoj fabrici
  by Aleksandar Bursać on 18/01/2021 at 11:25

  Dosadašnja fabrika pod imenom Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) postala je Toyota Motor Manufacturing Czech Republic i sada je u 100% vlasništvu Toyote Toyota Motor Europe (TME) u 2021. godinu ulazi kao jedini vlasnik dosadašnjih zajedničkih proizvodnih pogona TPCA, nastalih 2002. godine ulaganjem Grupe PSA (PSA) i Toyote. Početak rada nove kompanije pod imenom Toyota Motor Manufacturing Czech Republic, ozvaničen je svečanošću na kojoj su prisustvovali predsednik Toyotine fabrike, gospodin Koreatsu Aoki, direktor Toyote Czech Republic, gospodin Martin Peleška, i gradonačelnik Kolina, gospodin Mihael Kašpar. U skladu s novim korporativnim identitetom, predstavljen je i novi logotip fabrike, koja će, na The post Toyota od PSA grupacije otkupila udeo u češkoj fabrici appeared first on Auto magazin.

 • TEST: Mazda CX-30 Skyactiv-G122 Plus
  by Aleksandar Bursać on 18/01/2021 at 10:25

  Uživanje bez granica Kada se činilo da više nema novih ideja, Mazda se oglasila novim predlogom koji je kompromis između dve klase, onih putničkih i praktičnih SUV automobila Mazdina namera da se smesti na vrh automobilske ponude traje već neko vreme. I zaista, iako još uvek nema saglasja o tome da je japanski proizvođač ušao u klub najboljih, takozvani premijum segment, nema sumnje da svakim novim modelom Mazda poručuje: uverite se i sami, jer mi znamo da smo već u vrhu. Stvari su, međutim, takve da ovaj japanski brend zaista pravi sve bolje automobile. I kada ponestane ideja, opet nam The post TEST: Mazda CX-30 Skyactiv-G122 Plus appeared first on Auto magazin.

 • Spajanje završeno: Stellantis imenovao članove Upravnog odbora
  by Aleksandar Bursać on 18/01/2021 at 09:39

  Kompanija Stellantis N.V. (NYSE / MTA / Euronext Paris: STLA) („Stellantis“) je objavila 17. januara da, nakon spajanja grupacija Peugeot S.A. („Groupe PSA“) i Fiat Chrysler Automobiles N.V. („FCA“) 16. januara 2021. godine, udružena kompanija menja naziv u Stellantis. Imenovan je Upravni odbor kompanije Stellantis, i statut kompanije Stellantis je stupio na snagu. Kao što je prethodno najavljeno, Upravni odbor kompanije Stellantis se sastoji od dva izvršna direktora, Džona Elkana (Predsednik odbora) i Karlosa Tavaresa (Generalni direktor), i sledećih neizvršnih direktora: Robera Pežoa (Potpredsednik odbora), Anrija de Kastrijea (Viši nezavisni direktor, koji je predsednik odbora prema holandskom zakonu), Andree Anjelija, The post Spajanje završeno: Stellantis imenovao članove Upravnog odbora appeared first on Auto magazin.

 • Kia predstavila novu poslovnu strategiju
  by Aleksandar Bursać on 15/01/2021 at 15:42

  Kia je na današnjem online događaju predstavila nove detalje strategije brenda i svoje ambicije. U skladu sa novim sloganom ‘Movement that inspires’ (Pokret koji inspiriše) je najstariji korejski proizvođač automobila razotkrio novu strategiju koja najavljuje kako će Kia od sada strankama pružati održiva rešenja mobilnosti, a ne samo vozila. Ime korporacije Kia Motors od sada samo Kia Uz promenu tradicionalnog poslovnog modela koji se temelji na proizvodnji Kia se odlučila i za promenu korporativnog imena. Uklanjanjem reči ‘Motors’ iz imena (prethodno ‘Kia Motors Corporation’) Kia će se raširiti na nova i narastajuća poslovna područja, jer će od sada stvarati inovativne The post Kia predstavila novu poslovnu strategiju appeared first on Auto magazin.

 • Novi Nissan Qashqai će imati specifičnu hibridnu tehnologiju
  by Aleksandar Bursać on 15/01/2021 at 15:31

  Za novi Nissan Qashqai biće pripremljeno mnogo tehničkih noviteta po kojima će se razlikovati u odnosu na odlazeću generaciju. Među njima su i motori. Postojeći 1,3 benzinac će dobiti podršku u vidu starter-generatora, što je danas postalo sasvim uobičajeno. Reč je o tehnologiji lakog hibrida (Mild Hybrid) kod koje alternator preuzima ulogu elektro-motora, pomažući turbo-benzincu na niskim obrtajima. Istovremeno, njegov zadatak je da puni malu bateriju tokom kočenja i usporavanja. Kompletan sistem kod nekih proizvođača automobila radi na 48, 24 ili 12 volti. Nissan se opredelio za poslednju varijantu. Auto je teži za 22 kilograma, a ukupna snaga sistema će The post Novi Nissan Qashqai će imati specifičnu hibridnu tehnologiju appeared first on Auto magazin.