Auto-moto

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

B92 Automobili Automobili B92

Auto-moto – Nezavisne novine Najnovije vijeste Nezavisnih novina – Auto-moto

Auto – RSS | Slobodna-Bosna.ba Slobodna Bosna – Nezavisni informativni portal

 • Kia Sorento stigao u Srbiju
  by Aleksandar Bursać on 31/07/2021 at 12:11

  Novi Kia Sorento stigao je na naše tržište. Ovo je najnapredniji, najluksuzniji i najveći model Kije u Evropi. Uvoznik vozila marke Kia za našu zemlju, kompanija Kia Auto, organizovala je za novinare lokalnu prezentaciju gde smo iz prve ruke mogli da se uverimo u kvalitete novog modela. Prvi utisak je da je Sorento zaista veliki auto. Može da se poruči i sa sedam sedišta. U njega je ugrađeno mnogo naprednih rešenja, među kojima je i pomeranje drugog reda sedišta na dugme radi pristupanja trećem. Bezbednosni sistemi su na najvišem nivou, pa automatsko kočenje uključuje i detektovanje vozila iz suprotnog pravca The post Kia Sorento stigao u Srbiju appeared first on Auto magazin.

 • Mercedes S 680 Guard 4MATIC je kralj blindiranih automobila
  by Aleksandar Bursać on 29/07/2021 at 09:47

  Mercedes je bez velike pompe predstavio vrhunsku verziju S klase. Pod oznakom S 680 Guard 4MATIC krije se ne samo najsnažniji motor već i blindirana karoserija sa brojnim elementima za maksimalnu bezbednost putnika. Zaštita od projektila uključuje VR10 nivo, sa višeslojnim staklima debelim jedan centimetar. S 680 Guard 4MATIC je opremljen izvorom svežeg vazduha u slučaju hemijskog napada, a ugrađen je i protivpožarni sistem. Gume su, naravno, RunFlat. Unutrašnjost je gotovo identična produženim verzijama S klase, osim što su u kokpitu dodati prekidači za sirene, dodatna svetla i drugu opremu. Dominiraju koža, drvo i alkantara, a ako želite da se The post Mercedes S 680 Guard 4MATIC je kralj blindiranih automobila appeared first on Auto magazin.

 • VW Taigo je kupe krosover B segmenta
  by Aleksandar Bursać on 29/07/2021 at 09:11

  Volkswagen nas je jutros iznenadio mejlom u kome nam otkriva potpuno novi model u gami. VW Taigo je najmanji krosover koji delu MQB A0 mehaničku platformu sa VW Polom i krosoverom T-Cross. Može se reći da je Taigo zapravo kupe verzija modela T-Cross. U odnosu na njega ima ne samo nižu liniju krova, već i duže prepuste, što je dovelo do povećanja ukupne dužine na 4270 mm. Zanimljivo je i da Taigo ima duže međuosovinsko rastojanje i to za milimetar-dva. Ipak, sve traženiji oblik karoserije doveo je i do nekih nuspojava. Na primer, prtljažnik kod modela Taigo je zapremine 438 The post VW Taigo je kupe krosover B segmenta appeared first on Auto magazin.

 • Prodaje se Porsche 928 na kome je Tom Cruise učio da vozi sa manuelnim menjačem
  by Aleksandar Bursać on 27/07/2021 at 15:14

  Nismo ljubitelji vesti gde se upliću estrada i poznate ličnosti, ali auto koji vam predstavljamo je svakako interesantan. Ovaj Porsche 928 iz 1979. je učestvovao u snimanju filma Risky Business sa Tom Kruzom, i što je najzanimljivije, to je auto na kome je čuveni glumac ućio da vozi sa manuelnim memnjačem. Verujemo da su u međuvremenu vlasnici zamenili set kvačila, pre nego što je ponuđen na prodaju aukcijske kuće Benett-Jacskon iz Hjustona. Osim što ima status filmske zvezde, ovaj Porsche 928 je bio eksponat brojnih muzeja, pojavljivao se u dokumentarcima ali i u jurnjavi u nekoliko filmova. Što je najgore, The post Prodaje se Porsche 928 na kome je Tom Cruise učio da vozi sa manuelnim menjačem appeared first on Auto magazin.

 • Abarth F595 deli motor od 165 KS sa Formulom 4
  by Aleksandar Bursać on 27/07/2021 at 14:28

  Direktno sa evropskih trkačkih staza dopire tutnjava novog modela Abarth F595, nove posebne serije – opremljene F4 motorom – namenjene najmlađim ljubiteljima „škorpiona“. T-Jet 1,4-litarski Euro 6D-Final-compliant motor visokih performansi od 165 konjskih snaga koji samo što ne iskoči iz haube, osnova je za motore u bolidima Tatuus koji se koriste u italijanskim i nemačkim F4 šampionatima sponzorisanih od strane brenda Abarth i sertifikovanih od strane FIA. Slovo „F“ u imenu zamišljeno je kao počast Formuli 4, za koju je Abarth ekskluzivni dobavljač motora, kao i glavni sponzor. Uspešan format stvoren kao poligon za obuku mladih vozača, talenata u kartingu The post Abarth F595 deli motor od 165 KS sa Formulom 4 appeared first on Auto magazin.