Auto-moto

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

  Feed has no items.

Index.hr RSS Feed Index.hr RSS Feed

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

  Feed has no items.

B92 Automobili Automobili B92

Auto-moto – Nezavisne novine Najnovije vijeste Nezavisnih novina – Auto-moto

Auto – RSS | Slobodna-Bosna.ba Slobodna Bosna – Nezavisni informativni portal

 • Redizajnirani Ford Focus dobio ogroman displej
  by Aleksandar Bursać on 15/10/2021 at 09:27

  Posle predstavljanja redizajnirane Ford Fieste, Ford osvežava Focus sa mnogo revizija iznutra i spolja. Auto je dobio standardne LED farove sa ugrađenim svetlima za maglu. Bolje verzije imaju “matrix” svetla sa preskakanjem vozila ispred. Osvežene su sve verzije Focusa, uključujući sportsku ST-Line i robusni Active. Do velike promene je došlo u kabini gde se restilizovani Focus prebacuje na Ford -ov najnoviji infotainment sistem. Poseduje veći 13,2-inčni ekran osetljiv na dodir sa podrškom za bežična ažuriranja, kao i bežičnu integraciju Apple CarPlay i Android Auto. Veći ekran eliminisao je fizičke kontrole za podešavanje klima-uređaja kako bi centralnu konzolu učinio manje pretrpanom, The post Redizajnirani Ford Focus dobio ogroman displej appeared first on Auto magazin.

 • Električni Mercedesi dostupni i u Srbiji
  by Aleksandar Bursać on 13/10/2021 at 09:47

  Zvanično od 1. oktobra 2021. godine, kompanija Star Import d.o.o. otpočela je prodaju potpuno električnih Mercedes-EQ vozila u Srbiji. Ulazni modeli u Mercedes-EQ porodicu električnih vozila, EQA i EQC dostupni su za naručivanje. Početna cena za model EQA 250 je 50.568 EUR (sa PDV-om), dok za model EQC 400 cena iznosi 66.342 EUR (sa PDV-om). Ostali EQ modeli, uključujući i luksuznu limuzinu EQS, moći će da se naruče u toku sledeće godine, čime će celokupna gama električnih modela biti dostupna i kupcima u Srbiji. Kompanija Emil Frey Auto Centar d.o.o. za sada je jedini ovlašćeni partner za prodaju i servisiranje The post Električni Mercedesi dostupni i u Srbiji appeared first on Auto magazin.

 • VW radi na ID Buzz autonomnim ambulantnim kolima
  by Aleksandar Bursać on 13/10/2021 at 09:37

  Volksvagen je u poslednje vreme zauzet radom na nekoliko novih električnih vozila, a među njima je i serijska verzija modela ID Buzz. Električni minibus će se sledeće godine pretvoriti iz koncepta u model za masovnu proizvodnju i u prodaji će se naći već krajem 2023. Međutim, pažnju je privukao još jedan prototip koji se malo razlikuje od svih prethodnih koncepata Buzz-a. Tokom ITS svetskog kongresa u Hamburgu, Volkswagen komercijalna vozila predstavila su autonomni prototip ambulante zasnovan na ID Buzz-u. Očigledno, nedostaje mu vozač, a prednja sedišta su okrenuta prema specijalizovanoj medicinskoj opremi. Nažalost, nisu dostupne dodatne informacije, iako je VW The post VW radi na ID Buzz autonomnim ambulantnim kolima appeared first on Auto magazin.

 • Lada Niva Travel dobila neobično rešena unapređenja
  by Aleksandar Bursać on 12/10/2021 at 11:51

  Lada Niva je izuzetno popularna u Rusiji, i to ne samo originalna Niva koju dobro znamo već decenijama, nego i modernija Niva Travel. Ovo je, zapravo, redizajnirana verzija modela Chevrolet Niva, koju su Rusi razvijali zajedno sa američkim General Motorsom. Kupci mogu da računaju na klimu, multimedijalni sistem, kameru za vožnju unazad, električne prozore, grejanje sedišta, grejanje vetrobranskog stakla, 16-inčne alu-felne sa gumama za velika opterećenja i snorki za vožnju po prašnjavim putevima ili kroz duboku vodu. Bezbednosna oprema je ograničena na nekoliko vazdušnih jastuka i ABS. AvtoVaz 2123, poznatiji i kao Chevrolet Niva, debitovao je 1998. godine, ali je The post Lada Niva Travel dobila neobično rešena unapređenja appeared first on Auto magazin.

 • Studija pokazala da se mnoge nove tehnologije uopšte ne koriste
  by Aleksandar Bursać on 12/10/2021 at 10:35

  Nedavno objavljeno istraživanje kuće J. D. Power otkrilo je da mnogi vlasnici novih automobila nemaju interesa da koriste neke od novih tehnologija u automobilu. Američki indeks tehnološkog iskustva (TKSI) otkriva da je za više od jedne od tri napredne tehnologije pronađene u novim automobilima manje od polovine vlasnika koristilo tehnologiju u prvih 90 dana vlasništva. U stvari, 61 odsto ispitanika reklo je da nikada nije koristilo tehnologiju digitalne kupovine u vozilima, a da 51 odsto kaže da za tim nema potrebe. Studija je otkrila da su stvari poput retrovizora i kamera za gledanje među najtraženijim delovima tehnologije koji se nalaze The post Studija pokazala da se mnoge nove tehnologije uopšte ne koriste appeared first on Auto magazin.