Auto-moto

Klix.ba – Auto Auto na portalu Klix.ba

Klix.ba – Noviteti Noviteti na portalu Klix.ba

Klix.ba – Testovi Testovi na portalu Klix.ba

 • Testirali smo novu Škodu Octaviju: Spremna za još jednu epizodu na vrhu klase
  by E. Z. on 02/09/2020 at 07:49

  Octavia je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji, auto na tržištu Bosne i Hercegovine. Godinama i generacijama je u vrhu prodajnih rezultata i popularnosti i naravno nije tako samo kod nas.

 • Vozili smo Porsche Taycan: Električna revolucija za svaki dan
  by E. Z. on 27/08/2020 at 11:49

  Rijetki su trenuci u historiji kada Porsche pravi svoj prvi i potpuno novi model, još kada je on prvi ikada potpuno električni auto ove marke onda je jasno da je riječ o nečemu posebnom. O Taycanu smo puno pisali i pričali, sada je napokon došlo vrijeme da ga i isprobamo.

 • Testiramo novi Renault Clio: Prešli smo 13 hiljada km za 45 dana, upoznali Clio i BiH
  by E. Z. on 25/08/2020 at 12:58

  Prvog jula ove godine započeli smo Klix Auto hard test novog Renault Clija i napravili plan da za 45 dana pređemo 10.000 km ili godišnju kilometražu prosječnog vozača u BiH. Cilj smo i premašili, a upoznavajući sve vrline i mane novog Clija obišli smo skoro svaki dio Bosne i Hercegovine.

 • Testirali smo Škodu Kamiq: Savršeno odmjeren porodični format
  by E. Z. on 11/08/2020 at 05:29

  Kompaktni crossover na osnovi Scale je potpuna novost u ponudi Škode i savršeno upotpunjava sada vrlo atraktivnu SUV porodicu ove marke. Zanimalo nas je da li je Kamiq zaista sposoban porodični auto, da li uopšte ima smisla pored Scale na kojoj je zasnovan i kako izgleda u poređenju s brojnom konkurencijom.

 • Testirali smo Hondu CR-V: Višestruka porodična alternativa iz Japana
  by E. Z. on 31/07/2020 at 15:57

  Prije više od dvije decenije Honda je predstavila prvu generaciju svog SUV-a i bio je to zaista važan auto koji je postepeno mijenjao precepciju kupaca o ovakvim automobilima. Nisu to bili više tromi i nesigurni terenci nego praktični porodični auti sa prilično dobrim terenskim mogućnostima. Suština recepta je ostala ista i sa zadnjom generacijom Honde CR-V, osim što je sada znatno veća i dolazi kao porodični SUV punog formata.

Klix.ba – Koncepti Koncepti na portalu Klix.ba

Klix.ba – Tuning Tuning na portalu Klix.ba

B92 Automobili Automobili B92

Auto-moto – Nezavisne novine Najnovije vijeste Nezavisnih novina – Auto-moto

Auto – RSS | Slobodna-Bosna.ba Slobodna Bosna – Nezavisni informativni portal

 • PAL-V Liberty je prvi komercijalni leteći auto na svetu
  by Aleksandar Bursać on 29/10/2020 at 15:15

  PAL-V Liberty je prvi leteći auto na svetu koji je dobio upotrebnu dozvolu na javnim putevima Evrope i naravno, registarske tablice. Bar tako tvrdi njegov proizvođač. Posle testiranja na ovalu, gde su mereni izduvni gasovi, kočenje i buka, PAL-V Liberty je spreman za javne puteve. Od evropske agencije za bezbednost letenja (European Aviation Safety Agency – EASA), tek treba da dobije dozvolu, na kojoj se radi od 2015. godine. Očekuje se da sve bude gotovo do 2022. Za to je potrebno 150 sati probnog leta, kao i 1200 drugih testova. Tek posle toga, PAL-V Liberty će moći da bude isporučen The post PAL-V Liberty je prvi komercijalni leteći auto na svetu appeared first on Auto magazin.

 • Mirafiori fabrika u Torinu praviće novi Fiat 500
  by Aleksandar Bursać on 29/10/2020 at 14:31

  Da bi ispratila debi modela New 500 u italijanskoj štampi, Grupa otvara vrata svoje istorijske fabrike Mirafiori u Torinu. Ona je deo najvećeg FCA kompleska na svetu, koji zapošljava oko 20.000 ljudi u proizvodnji i povezanim oblastima inženjeringa i dizajna, prodaje, finansijskih usluga i rezervnih delova. Za svoju 81. godinu, postrojenje Mirafiori je krojio istoriju italijanske i globalne auto-moto industrije. Sada, kao simbolični most između prošlosti i budućnosti, proizvodna linija modela New 500 je postavljena tu, kako bi se nastavio dug istorijski niz inovativnih modela koji su izašli iz fabrike u Torinu, kao što je i njegov prvi prethodnik izašao The post Mirafiori fabrika u Torinu praviće novi Fiat 500 appeared first on Auto magazin.

 • Škoda Simply Clever rešenja primenjuje i u proizvodnji
  by Aleksandar Bursać on 28/10/2020 at 13:22

  Kišobran koji se nalazi u vratima, strugač za led ili rezervoar za tečnost za pranje vetrobranskog stakla sa integrisanim levkom – to su neka od poznatih Simply Clever rešenja. Ali Simply Clever nije ograničen na gotove proizvode. Fabrike koje proizvode ŠKODA automobile koriste širok spektar pametnih rešenja, od kojih su neka neočekivano jednostavna. Ova pametna rešenja potpadaju pod koncept Industry 4.0. Pojam Industry 4.0 povezan je s automatizacijom i robotizacijom proizvodnje velikih razmera, ali takođe obuhvata upotrebu svih vrsta podataka koji proizvodnju čine jednostavnijom, bržom i efikasnijom. Osim modernih robota, pojam obuhvata mnoštvo manje očiglednih rešenja kojima je svima zajedničko The post Škoda Simply Clever rešenja primenjuje i u proizvodnji appeared first on Auto magazin.

 • Najnoviji Seat Leon FR na testu Auto magazina
  by Aleksandar Bursać on 28/10/2020 at 12:25

  Trebalo je da stigne za sajam. Zbog opštepoznate situacije, sve je odloženo, pa i dolazak novog Seata Leon na naše tržište. Jedan od prvih primeraka bio je rezervisan za test ekipu Auto magazina, koja je detaljno obradila sve prednosti i mane u najnovijem izdanju. Nije tajna da novi Seat Leon deli mehaničku platformu sa novom VW Golfom 8. Ono što se posebno ističe su vozne karakteristike. Vatreni Španac je vrlo oštar na gasu i u krivinama, baš kako i dolikuje imidžu brenda. Prijatno nas je iznenadio i enterijer, sa relativno svedenim ali kvalitetnim materijalima. Nema preterane raskoši, ali je zato The post Najnoviji Seat Leon FR na testu Auto magazina appeared first on Auto magazin.

 • Od 1. novembra obavezne zimske gume po snegu, ledu i poledici!
  by Aleksandar Bursać on 28/10/2020 at 12:01

  Od 1. novembra, po Zakonu o saobraćaju,  obavezna je upotreba zimske auto-opreme. Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, podrazumeva da vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica. U zimsku opremu spadaju četiri zimska pneumatika, odnosno zimske gume kod kojih dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od četiri milimetra. Pored zimskih pneumatika vozači su obavezni da u prtljažniku obavezno imaju i odgovarajuće lance za sneg, odnosno druge uređaje za povećanje prianjanja, koje u slučaju potrebe postavljaju na najmanje dva pogonska točka, ukoliko The post Od 1. novembra obavezne zimske gume po snegu, ledu i poledici! appeared first on Auto magazin.